More

    Este OFICIAL! Încă 73 de CAMERE de SUPRAVEGHERE în Satu Mare

    10

    Consilierii sătmăreni au dat azi undă verde pentru asigurarea contribuţiei proprii la proiectul privind achiziţionarea a încă 73 de camere de supraveghere video a municipiului Satu Mare. Camerele video amplasate în cele 73 de locaţii vin în continuarea şi completarea unui proiect anterior prin care s-au amplasat un număr de 66 camere de supraveghere video. Practic, prin implementarea sistemului, aproape toată suprafaţa municipiului va fi monitorizată.

    Mai mult, se vor achiziţiona câteva subsisteme pentru obţinerea unor informaţii cât mai exacte despre situaţia din teren. Valoarea totală a cererii de finanţare este de 3.255.514 lei, din care valoarea eligibilă este de 2.578.838 lei, în timp ce contribuţia proprie este de 728.252 lei.

    Primarul Dorel Coica a precizat că nu mai vrea să rămână nesupravegheat niciun colţ din acest oraş. “Vreau ca fiecare colţ din acest municipiu să fie supravegheat. Aşa mi se pare corect, căci numai aşa se vor respecta regulile în acest oraş. Vedeţi şi dumneavoastră ce este în prezent. Nu mai dorim niciun fel de evenimente nedorite pe raza municipiului. Pentru că educaţia şi civismul s-a câştigat şi în Occident numai prin măsura pecuniară”, a spus Dorel Coica.

    Dispeceratul va fi la noul sediul al Poliţiei Locale, lângă Poliţia de Frontieră.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE