More

    Pataki Zoltan: “Decizia luată în cazul Talna-Decebal nu a încălcat niciun regulament!”

    Pataki-zoltan

    Invitat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, preşedintele Comisiei de disciplină de la AJF, Pataki Zoltan, a vorbit despre situaţia creată în liga a 4-a de elită după decizia luată acum o săptămână.

    Hotărârea comisiei de a da meci pierdut după şapte luni de la disputarea acelei partide, pe teren 3-3, a iri-tat conducerea Olimpiei care a ieşit sâmbătă la atac într-o conferinţă de presă după meciul cu Reşiţa.

    “Comisia s-a autosesizat în privinţa cazului de la Oraşu Nou-Decebal pentru că au apărut elemente noi. În raportul de joc arbitrul a consemnat clar că a fost bruscat la acel meci şi conform hotărârii Adunării Generale AJF trebuia încă de atunci să dăm 3-0 pentru Decebal. Suntem şi noi oameni şi putem greşi la comisie. Am revenit acum în urma cazului Ardud- Micula, pe teren 2-2. Cei din Ardud au depus un memoriu prin care pe bună dreptate ne-au sesizat că şi la meciul de la Oraşu Nou a fost bruscat centralul şi nu s-a dat 3-0. Aşa că am vrut să fie decizie uniformă şi am revenit asupra deciziei de la acel meci. Nu e nimic neregulamentar” a spus prof. Pataki Zoltan care a amintit şi de cazul CFR Cluj din liga 1 care aşteaptă decizia TAS sau a Rapidului care pentru două etape a jucat în liga 1 apoi a fost înlocuită de Chiajna. “Până la finalul sezonului putem reveni asupra unei decizii dacă apar elemente noi” a mai spus vicepreşedintele AJF care le-a transmis că nu au mai fost convocaţi din nou la comisie deoarece au semnat la vremea respectivă raportul de joc şi au fost de acord cu cele consemnate de central.

    Legat de memoriul depus de Olimpia II care cere omologarea cu 3-0 a rezultatului partidei din tur de la Decebal, pe teren 0-1 , deoarece Luceafărul nu ar fi avut un cadet pe toată durata meciului, Pataki a amintit că „ delegatul celor de la Olimpia II ar fi trebuit să sesizeze acest lucru şi să depună contestaţie. La pauză sau la finalul jocului. Nu e treaba comisiei să urmărească toate rapoartele şi schimbările făcute la meciuri. Ne-ar trebui o săptămână întragă să verificăm toate meciurile”, a mai spus Pataki care a dat ca exemplu pe Victoria Carei. “Delegatul lor a făcut contestaţii şi a câştigat sezonul trecut trei sau patru meciuri la masa verde pe greşeala adversarului, tocmai pe lipsa cadetului sau a juniorului. Odată a lipsit doar două minute de pe teren la adversar şi a făcut contestaţie şi a câştigat” a punctat în studioul Nord Vest TV oficialul AJF care nu crede că rezultatul de pe teren de la Luceafărul-Olimpia II poate fi schimbat! De altfel vicepreşedintele AJF a ţinut să amintească şi faptul că oficialii şi mai ales delegaţii echipelor ar trebui să fie mai atenţi la regulamente , la evidenţa cartonaşelor pentru a nu decide soarta unui campionat la comisii.

    Mai multe puteţi urmări pe site-ul www.nordvest-tv.ro la secţiunea arhivă emisiuni-săptămânasportivă!

    De altfel azi de la ora 10 şi preşedintele AJF SATU MARE, Ştefan Szilagyi a anunţat o conferinţă , probabil pe aceeaşi temă!!!

    Altfel, înregistrarea partidei Luceafărul Decebal-Someşul Oar va fi difuzată luni seara de la ora 21.30 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE