More

    Expoziţia “Fabricat în Satu Mare” a fost deschisă oficial

    expo1

    Considerat a fi drept cel mai important eveniment al anului în judeţ, cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei “Fabricat în Satu Mare” şi-a deschis ieri porţile. Evenimentul se desfăşoară la Piaţa Rex, (fostul Interex) şi va putea fi vizitat până sâmbătă seara. Peste 75 de firme din domenii diferite şi-au expus produsele şi serviciile în cadrul acestei expoziţii.

    Oaspeţi de seamă
    Deschiderea oficială a fost făcută de către preşedintele Asociaţiei Economice Româno – Germane pentru Regiunea de Nord-Vest, Iuliu Cadar. La acest moment au mai fost prezenţi şeful Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Germaniei din București, Sebastian Gromig, președintele Clubul Economic German din Ungaria, Arne Gobert, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, primarul Dorel Coica şi reprezentanţii firmelor participante.

    În cuvântul său de deschidere, Iuli Cadar a arătat că la ediţia din acest an a expoziţiei sunt înscrise 76 de firme care au expus pe o suprafaţă de 810 metri pătraţi.

    “Scopul evenimentului este de a promova serviciile şi produsele fabricate de sătmăreni, dar şi de a le oferi tinerilor oportunităţi de împlinire pe plan profesional”, a mai arătat Iuliu Cadar.

    Autorităţile sătmărene felicită organizatorii
    La rândul său, prefectul Eugeniu Avram a felicitat atât organizatorii cât şi expozanţii la acest eveniment. “Este o ocazie în care firmele sătmărene reuşesc să-şi prezinte produsele şi serviciile, generând o perspectivă optimistă vizavi de potenţialul economic al judeţului nostru şi în acelaşi timp o perspectivă bună pentru tinerii noştri, legat de căutarea unui loc de muncă. Vreau să mulţumesc celor două asociaţii care se implică în identificarea de soluţii şi proiecte pentru îmbunătăţirea învăţământului primar, gimnazial, superior, în special în domeniul tehnic “, a mai spus prefectul Eugeniu Avram.
    De asemenea, şi primarul Dorel Coica a arătat că este o onoare ca municipiul Satu Mare să fie gazda unui eveniment de asemenea anvergură. “Sunt expuse produse nu numai din municipiu ci şi din judeţ. Este un lucru bun că avem oameni din afară care vor promova ce fabricăm aici. Primăria va deveni un partener permanent în realizarea acestui tip de expoziţii, aş dori chiar să o permanentizaţi, ştiu că au fost probleme anul trecut şi că probabil din motive politice nu s-a ţinut“, a declarat primarul Dorel Coica.

    Cuvinte de apreciere faţă de cele văzute la această expoziţie au spus şi ceilalţi invitaţi.

    După momentul festiv al deschiderii oficiale, organizatorii şi invitaţii au vizitat standurile firmelor expozante.

    expo2

    Expoziţia, deschisă azi şi mâine
    Manifestările vor continua azi cu o prezentare susținută de comitetul director DRWSM și reprezentanții cluburilor similare din România intitulată “Ce înseamnă o asociație economică germano-română și care sunt beneficiile firmelor membre”, urmată de prezentarea Clubului Economic German din Ungaria. Apoi, între orele 13.00 şi 16.30 vor fi organizate o serie de work-shop-uri. Ziua de sâmbătă va începe cu “Prezentarea drumului de la idee la afacere de succes”– Sorina Tulan, Silviu Zetea, Tiberiu Markos, Vasile Steiger, Angela Berceanu, Teodor Lohan – moderator Alexandra Catargiu, de la ora 11.00, urmată de altă serie de work-shop-uri. La ora 16.00 va avea loc Parada modei susținută de Asociaţia Textiliştilor Sătmăreni, iar de la ora 17.00 va avea loc un moment festiv în cadrul căruia vor fi înmânate diplomele de participare pentru toți expozanții și diplomele de excelență pentru firmele care au participat la toate edițiile. De asemenea, se vor acorda trofee celor mai frumoase standuri.

    Expoziţia “Fabricat în Satu Mare” este organizată de Asociaţia Economică Germano-Română Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE