More

    O nouă generaţie de specialişti pentru Satu Mare

    goldis

    Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a pregătit o nouă generaţie de specialişti pentru judeţul nostru. Circa 200 de absolvenţi a cinci facultăţi a căror cursuri s-au desfăşurat la Satu Mare au participat ieri la cursul festiv de încheiere a facultăţii.

    O generaţie bună
    Sala mare a Casei de Cultură s-a dovedit a fi neîncăpătoare la cursul festiv organizat pentru absolvenţii facultăţilor ale căror cursuri s-au desfăşurat la Satu Mare din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Părinţi, fraţi, bunici, rude sau prieteni au dorit să participe la acest curs festiv pentru a-i felicita pe cei circa 200 absolvenţi, alături de cadre universitare care, timp de trei ani, i-au pregătit pe foştii studenţi şi viitorii specialişti.

    În cuvântul de deschidere, prorectorul Facultăţii de Ştiinţe Economice Satu Mare, conf. univ. dr. Mircea Teodoru, i-a felicit pe absolvenţi şi le-a urat mult succes în viaţă. „Suntem la final de an. Voi, dragi studenţi, trebuie să vă transformaţi în specialişti şi în autori a economiei de piaţă. Europa secolului XXI nu începe din buzunarele noastre ci din inimă”, a spus Mircea Teodoru.
    Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Arad, conf. univ. dr. Andrei Anghelina, a transmis cuvântul de salut şi de felicitări din partea conducerii centrale a Universităţii, şi le-a urat absolvenţilor mult succes la examenele de licenţă şi la examenele vieţii. Directorul Filialei Satu Mare a UVVG, Gavrilă Ardelean, a afirmat că absolvenţii care ieri au terminat facultatea au făcut parte dintr-o generaţie foarte bună, i-a felicitat şi le-a urat, de asemenea, mult succes.

    În continuare, conf. univ. dr. Marilena Popa a susţinut cursul festiv care a avut ca subiect central ce este important în viaţă, iar şefa de promoţie, Bianca Vezentan, a mulţumit atât profesorilor cât şi celor care i-au susţinut financiar şi moral pentru a ajunge în postura de absolvenţi ai unei facultăţi.

    Diplomele de onoare
    Manifestarea a continuat cu înmânarea diplomelor de onoare. Fiecare prodecan a înmânat diplomele pentru absolvenţii facultăţilor pe care le conduc. Astfel, au fost premiaţi absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, ai Facultăţii de Ştiinţe Juridice, ai Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport şi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică.

    Cursul festiv s-a încheiat cu înmânarea Cheii Universităţii celor din anul doi, care, la rândul lor, vor fi absolvenţi anul viitor.
    Absolvenţii facultăţilor de la Satu Mare au fost apoi felicitaţi de rude şi prieteni, iar apoi a urmat obişnuita şedinţă foto pe platoul din faţa Casei de Cultură.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE