More

    SĂTMĂRENII sunt cei mai mari CĂPŞUNARI. NIMENI nu poate CONTESTA asta

    11

     

    Un procent de 75 la sută din producţia de căpşuni a României provine din Halmeu şi împrejurimi. Informaţia este confirmată şi de către Guvernul României prin Instituţia Prefectului. Cu toate acestea există probleme majore cu valorificarea producţiei.

    “Trebuie ştiut că trei pătrimi din producţia ţării este din zona Halmeului. Este un lucru deosebit. Ştiu că există o problemă cu vânzarea lor, ştiu că este o problemă deosebit de importantă. Eu cred că pe lângă vinul de pe Dealurile Sătmarului şi pălinca sătmăreană, trebuie să facem eforturi ca să înregistrăm şi căpşunul de Halmeu, pentru a vă putea aduce aici o firmă procesatoare a căpşunelui pentru a vă putea valorifica producţia la preţul pe care îl meritaţi”, a spus Altfatter Tamas.

    12

    Prefectul Eugeniu Avram, în calitate de reprezentant al Guvernului României, a precizat că în acest moment se caută soluţii pentru sprijinirea producătorilor.

    “Pentru oricine ar vrea să renege faptul că în judeţul nostru se cultivă cele mai bune şi mai autentice căpşuni ar fi cel puţin răutăcios. Le cunosc problemele, le cunosc frământările, ştiu necazurile lor, dar îi asigur că în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu voi fi alături de ei în aşa fel încât să le facem viaţa mai uşoară”, a spus Eugeniu Avram.

    10

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE