More

    NUMĂRUL cerşetorilor a EXPLODAT la SATU MARE. Autorităţile RECUNOSC că nu STĂPÂNESC situaţia

    2

    Numărul persoanelor care apelează la mila sătmărenilor a crescut de nu mai puţin de zece ori la începutul acestui an, comparativ cu începutul anului trecut. Lucru şi mai grav, fenomenul se agravează pe zi ce trece, după cum recunosc chiar autorităţile.

    3

    De exemplu, la începutul acestui an au fost depistate un număr de 115 persoane care apelează la mila publică, de zece ori mai mulţi decât în aceiaşi perioadă a anului 2014, atunci când au fost depistaţi doar 12 cerşetori. Fenomenul se agravează de la zi la zi, astfel încât în cursul lunii aprilie poliţiştii locali au depistat 136 persoane. Din păcate, fenomenul se pare că este unul fără leac.

    1

    Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Mariana Dragoş, a precizat că se află în imposibilitatea de a lupta efectiv împotriva cerşetoriei.

    “Combaterea cerşetoriei este un domeniu foarte sensibil, în care legislaţia nu ne permite nouă, ca şi instituţie, în situaţia în care nu reuşim să stabilim anumite sancţiuni pentru părintele care îşi utilizează copilul pentru cerşetorie. Decăderea din drepturile părinteşti ar trebui să fie ca o ultimă măsură şi este o măsură drastică”, a declarat Mariana Dragoş.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE