More

    Copil de doi ani, la un pas de moarte

    copil

    Duminică seară, la ora 20:09, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat să intervină în localitatea Atea, acolo unde un copil de 2,4 luni prezenta o stare cianotică.

    La locul solicitării s-a deplasat un echipaj cu asistent, care a constatat că starea copilului este extrem de gravă, acesta fiind comatos.

    Conform protocolului s-a solicitat un echipaj cu medic. in discuţiile cu martorii a reieşit că baieţelul a găsit pe marginea şanţului o folie cu Leponex (un antidepresiv ), pe care le-a ingerat crezând că sunt bomboane. Mama a reacţionat doar când a văzut că nu poate trezi copilul. Echipajul cu medic a asigurat primele îngrijiri şi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe – Secţia de pediatrie. Starea copilului s-a degradat în continuare, fiind necesară intubaţia traheală, după care s-a decis transportul acestuia la o clinică din Cluj.

    “Duminică suntem solicitaţi în Atea pentru un copil de 2,4 luni – cianotic. Se deplasează un echipaj cu asistent, care constată că starea copilului este extrem de gravă, acesta fiind comatos, conform protocolului se solicită un echipaj cu medic. Din discuţiile cu martorii reiese că baieţelul a găsit pe marginea şanţului o folie cu Leponex, pe care le-a ingerat crezând că sunt bomboane. Mama a reacţionat doar când a văzut că nu poate trezi copilul. Echipajul cu medic a asigurat primele îngrijiri şi l-a transportat la U.P.U.-pediatrie. Starea copilului s-a degradat în continuare, fiind necesară intubaţia traheală, după care s-a decis transportul acestuia la o clinică din Cluj”, a declarat medicul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Gabriela Notarius.
    Ciprian Batea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE