More

    Primul Festival naţional de umor la Satu Mare

    tanase

    La iniţiativa cunoscutului umorist Sorin Tănase, în Satu Mare se va desfăşura în perioada 2-3 iunie prima ediţie a Festivalului naţional de umor. “Este un vechi proiect de-al meu, eu fiind sătmărean cu sufletul, chiar dacă stau de ani mulţi la Baia Mare, doresc să fac la Satu Mare primul festival naţional de umor. Am dorit să fac acest lucru pentru publicul sătmărean, pentru oamenii dragi de aici, pentru că aici m-am format şi m-am educat ca umorist”, ne-a declarat Sorin Tănase.

    Festivalul va cuprinde mai multe secţiuni de umor, invitaţi speciali fiind Ioan Gyuri Pascu şi Dorel Vişan. “Va fi vorba de un salon de caricatură, o expoziţie de obiecte absurde, epigramişti, lansare de carte umoristică, începând cu domnul Cornel Udrea care este şi directorul festivalului, alături de alţi câţiva oameni de carte. Domnul Cornel Udrea este iniţiatorul, întrucât festivalul acesta se desfăşoară la nivel naţional, în mai multe localităţi, precum Sibiu, Arad, Bistriţa, Deva, Urziceni. Vor fi câţiva interpreţi individuali de umor, două grupuri umoristice, unul din Sibiu, unul din Făgăraş, şi câteva momente muzicale: muzică folk, muzică cultă. Am şi o surpriză, un cor mai aparte, care va evolua undeva la deschiderea festivalului. Am lăsat la urmă invitaţii speciali. Este vorba de Ioan Gyuri Pascu în prima seară şi de Dorel Vişan în a doua seară”, ne-a declarat Sorin Tănase.

    Festivalul va avea loc în 2 şi 3 iunie, adică marţea şi miercurea viitoare, la Filarmonica Dinu Lipatti, începând cu ora 18.00. “Am gândit festivalul ca şi o codiţă după Zilele Oraşului, Ziua Copilului şi Rusaliile, fiind o continuare a sărbătorii în Satu Mare”, a adăugat umoristul Sorin Tănase.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE