More

    Piaţa de Vechituri se transformă în Piață Alimentară

    piata

    Primarul Dorel Coica a anuţat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că vrea să mute în viitorul apropiat Piaţa de Vechituri într-o altă locație, urmând ca acolo să funcţioneze o piaţă agro-alimentară. Edilul șef sătmărean spăune că măsura s-a luat la insistențele locatarilor din zonă.

    Demers la solicitarea sătmărenilor
    Primarul Dorel Coica susține că demersul are la bază solicitarea sătmărenilor. “Începând de ieri, funcţionează în Piaţa de Vechituri şi o piaţă agro-alimentară. Eu spun că e binevenită şi pentru producători şi pentru cumpărătorii care vin din zona Lazuri, Bercu, Noroieni şi le este mult mai uşor să se oprească acolo, iar programul de funcţionare va fi miercuri şi duminică de la ora 06.00 până la 16.00, iar în restul zilelor de la 07.00 până la 17.00 după-amiaza”, a spus Dorel Coica.

    Altă locație pentru Piața de Vechituri
    Piaţa de Vechituri va urma să fie mutată într-o altă locaţie, stabilită de comun acord cu comercianţii. “În viitor vom găsi o altă locaţie pentru Piaţa de Vechituri. Am discutat cu cei care vând astfeld e produse şi le vom face şi lor un proiect de piaţă, acoperită cu o copertină. Piaţa de Vechituri a fost plină de cetăţeni rromi. Acest lucru s-a schimbat acum.

    Și Piaţa Carpaţi I intră în reabilitare
    Situația actuală a Pieței de alimente Carpați I este considerată de conducerea Primăriei Satu Mare drept neconformă cu condițiile desfășurării unui comerţ civilizat, fiind necesară o investiție prin care să se îmbunătățească condițiile de funcționare ale obiectivului atât în interesul vânzătorilor cât și al clienților și administratorilor. Principalele categorii de lucrări şi intervenţii pentru realizarea acestui deziderat sunt desființarea meselor de beton deteriorate, împrejmuirea întregii suprafețe a pieței, îndepărtarea suprafețelor de circulații pietonale și vânzare existente, realizarea unei rețele de canalizare a noii pardoseli propuse și a construcțiilor propuse, refacerea prin pavarea unitară a circulațiilor pietonale și a spațiilor de vânzare, respectiv construirea unei copertine pe structura metalică, care să acopere zona destinată vânzării la mese.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE