More

    Remiza banderolelor albe!

    oli

    S-a tras cortina peste sezonul 2014-2015 al Ligii a 2-a. Olimpia termină pe locul cinci în seria vest și obține cea mai bună clasare de la revenirea în eșalonul doi . În ciuda acestei performanțe impresia generală de la finalul meciului de sâmbătă , 1-1 cu Poli Timișoara a fost una mai degrabă de confuzie decât de …satisfacție.

    Iar acest lucru e certificat de lipsa suporterilor de la meciurile din play-off , de situația neclară din punct de vedere financiar , de jocul care a cam scârțâit și acum de banderolele albe apărute la meciul de sâmbătă pe brațele jucătorilor.

    Sălăgean & co au protestat față de situația incertă de la club…De lipsa de perspective și de restanțele salariale. După meci , titularii au apărut în formulă completă la conferința de presă pentru a-și spune păsurile și de a cere pe mai departe sprijinul consilierilor. Pe care-i roagă să nu folosească clubul fanion ca monedă de schimb în disputele electorale dintre grupările politice.

    Legat de meciul de sâmbătă concluzia ar fi una singură…juniorii lui ACS Poli Timișoara la un pas să bată titularii Olimpiei.

    Cu promovarea asigurată deja, antrenorul bănățenilor Dan Alexa și-a trimis titularii în vacanță și s-a prezentat la Satu Mare cu o garnitură de puști de 17-20 de ani. Iar puștii au jucat curajos și le-au pus serioase probleme” seniorilor” Heil, Mureșan, Iuhas, Selagea ori Sălăgeanu.

    Rus a ratat prima ocazie în minutul 12, Olimpia a avut în minutul 17 un gol anulat după un presupus fault la portar, dictat la un corner executat de Sălăgeanu şi reluat de Iuhas. La jumătatea primei reprize Trandu a mai avut o ocazie de gol, dar balonul trimis de acesta din lovitură liberă a trecut peste bara transversală.

    Tinerii trimişi de Dan Alexa în teren au devenit mai incisivi după revenirea de la cabine. După un contraatac început de Răzvan Rus, dar respins de apărarea Olimpiei, Popovici a pătruns în careu pe partea dreaptă, însă şutul său a fost reţinut de goalkeeper-ul Anca. Asaltul timişorenilor avea să anunţe golul care a venit în cele din urmă în minutul 59. După o acţiune în banda stângă, Trandu i-a pus mingea exemplar lui Popescu şi acesta, din patru metri, a avut de îndeplinit doar o formalitate, 1-0.

    Ai noștri revin din ”vacanță” și la doar cinci minute după golul oaspeţilor reușesc egalarea. Munteanu, pe post de servant, din colţul careului de 16 metri, îl găsește pe Faur, aflat într-o poziţie suspectă de offside, iar acesta a reluat cu capul, din opt metri, sub bara transversală.

    Cu 15 minute înainte de final Popovici a irosit o ocazie importantă. După ce a driblat ambii fundaşi centrali ai adversarilor, a rămas singur cu portarul, însă a tras peste transversală. În prelungiri Onicaș și Munteanu, ultimul la cel mai bun meci din acest sezon, irosesc ocazii clare și rezultatul rămâne cel stabilit în minutul 65: 1-1.

    Doi eliminați pe final!
    În minutul 85 avea să se întâmple un eveniment mai puţin plăcut. Aflaţi la centrul terenului, Bocşan i-a aplicat lui Mărkuş un picior în faţă, acesta a ripostat, astfel că ambii au văzut în cele din urmă cartonaşul roşu, fiind eliminaţi de pe teren. Și vor rata cu siguranță cel puțin primele două etape ale sezonului viitor!

    Aplauze pentru juniorii A
    În pauza meciului a avut loc și un mic moment festiv. Calificată în finala Cupei Federației, echipa juniorilor A de la Olimpia a fost prezentată suporterilor, elevii lui Lulu Dragomir fiind aplaudați de cei 200 de spectatori.

    Olimpia va juca finala marți la Mogoșoaia cu echipa din Râmnicu Vâlcea. Cupa Federației a fost creată în acest an de FRF și e rezervată echipelor de pe locurile 3-6 din fiecare serie a Campionatului Național. Iar cu această calificare în finală practic Olimpia își asigură locul 17 sau 18 în Campionatul Național rezervat juniorilor născuți în 1996 și mai tineri. În finala Campionatului Național la această categorie de vârstă, Academia Hagi a învins Ardealul Cluj cu 6-0. Culmea e că în această primăvară Olimpia remiza, 2-2 pe terenul celor de la Ardealul… iar elevii lui Dragomir au ratat locul 2 în serie după o înfrângere neașteptată în ultima etapă, 1-2 acasă cu FC Baia Mare!!!

    Oricum generația lui Denis Chivari e una de urmărit .Sunt jucători cu potențial, poate ar fi nevoie de mai mult curaj pentru a-i promova la prima echipă… Dan Alexa ne-a servit sâmbătă o lecție. Poli a terminat meciul cu patru juniori de 17 ani în teren. Și a rămas neînvinsă.

    „Afost un ultim joc. Am venit cu foarte mulți juniori din cadrul clubului și sunt foarte mulțumit de evoluția lor. Au făcut un meci foarte bun, pe lângă golul marcat am avut și multe situații de 1 la 1 cu portarul, sper să le dea încredere pe viitor. Mă bucură personal că îmi mențin recordul de 25 de etape fără înfrângere. Despre Satu Mare pot să spun că e o echipă bună cu jucători foarte buni, o echipă care te taxează atunci când faci greșeli. Sălăgeanu este unul dintre cei mai buni jucători ai seriei. Nu știu ce s-a întâmplat de sunt doar pe locul șase, au jucători care au jucat în Liga 1 și sper ca în sezonul viitor să reușească mult mai mult. Le doresc multă baftă”, a declarat antrenorul formației ACS Poli Timișoara, Dan Alexa.
    „Am terminat campionatul cu fruntea sus și îi felicit pe băieți pentru asta. Am dus campionatul până la capăt cu probleme, fără probleme, ați fost sau nu mulțumiți de noi, dar noi știm foarte bine ce am trăit și ce trăim. A fost un rezultat echitabil cu o echipă de Liga 1.”, a menționat Tiberiu Csik.
    „A fost un an destul de greu pentru noi, cu multe probleme, dar am terminat cu capul sus și ce e mai important că suntem cu toții sănătoși. Cei care suntem aici am dus greul anul acesta și probabil că îl vom duce și de la anul tot noi. Sper că ați fost mulțumiți de noi. Am încercat să facem totul să iasă cât mai bine, dar în play-off nici concentrarea noastră nu a mai fost aceiași ca la început, dar cred că ieșim cu fruntea sus, iar sătmărenii trebuie să fie mândri de noi. Dacă am deranjat câteodată, în numele echipei, ne cerem scuze și promitem ca de la anul să ne corectăm și să ne comportăm altfel”, – Cosmin Iuhas.
    „Sunt anumite lucruri și aspecte pe care unele persoane le cunosc, dar majoritatea sunt convins că nu le cunosc. Este de apreciat, nu pot decât să-i felicit pe colegii mei și le urez multă sănătate și le doresc ca și anul viitor să meargă pe un parcurs pe o scară ascendentă ca și până acum. Este de felicitat conducerea tehnică și administrativă a clubului care a făcut eforturi ca să încerce să fie un drum liniștit al acestei echipe în campionat, dar am purtat banderole albe ca să atragem atenția sau măcar să tragem un semnal de alarmă ca să vină să ni se spună ce se dorește în orașul Satu Mare cu echipa Olimpia. Nu este normal ca două, trei, patru persoane să se lupte zi și noapte pentru această echipă, nu este normal ca jucătorii să nu-și primească absolut toate drepturile financiare care le-au fost promise, iar în vacanță să plece fără bani. Am vrea și noi să știm pe viitor ce se va întâmpla cu această echipă.”- Adrian Sălăgeanu.

    „Nu pot să le promit acestor oameni că vor avea un viitor aici dacă nu avem buget”- Dan Băbuț

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE