More

    Câştigători la dublu ai concursului “Jandarm Junior”

    jandarm

    Etapa județeană a concursului “Jandarm Junior” desfășurată ieri dimineaţă pe scena din Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare în cadrul campaniei ”Jocuri de copii” inițiată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi în parteneriat cu Radio Transilvania și Fundația Maria şi-a desemnat câştigătorii. Copiii au avut de prezentat un moment artistic, dar și machetele la care au lucrat mai bine de o lună de zile împreună cu educatoarele lor. În concurs au fost înscrise zece unităţi de învățământ, iar juriul a avut o misiune grea pentru că toții copiii s-au pregătit serios pentru concurs. Aceştia au fost atenți inclusiv la partea de vestimentaţie care a semănat cu cea a jandarmilor.

    În urma jurizării, primul loc a fost ocupat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 şi de echipa Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu”. Locul secund a fost ocupat de Grădiniţa Voinicelul, corp B, în timp ce echipajele corpurilor A şi C ale aceleiaşi grădiniţe s-au clasat pe locul trei. Toate machetele prezentate vor fi expuse în holul Inspectoratului Județean de Jandarmi.

    Concursul a fost în acelasi timp o modalitate prin care cei mici să afle mai multe despre jandarmi și despre activitatea acestora. În centrul atenției copiilor a fost și câinele Lupino, un câine antrenat special pentru misiunile jandarmilor. La fel ca jandarmii, și copiii au avut un căţel care să îi ajute în misiunea pe care au avut-o ieri, aceea de a dovedi că sunt cei mai buni jandarmi juniori.
    Alexandra Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE