More

    FACEBOOK face “RAVAGII” în JUDEŢ. VEZI care ORAŞ are cei mai mulţi UTILIZATORI

    facebook

    Unul din trei sătmăreni are cont pe site-ul de socializare Facebook. De departe, cei mai mulţi utilizatori se află în municipiul reşedinţă de judeţ, urmat de municipiul Carei şi de Tăşnad. Este interesant faptul că atât în municipiul Satu Mare cât şi în municipiul Carei rezultă că un locuitor din doi are cont pe Facebook. În ceea ce priveşte clasamentul la nivel naţional, judeţul Satu Mare se află la mijlocul clasamentului.

    Un număr de 96.240 de persoane din judeţul Satu Mare au cont pe celebrul site de socializare Facebook. Dacă avem în vedere că populaţia judeţului este de 344.360 persoane, rezultă că o persoană din trei are cont pe Facebook. Situaţia este şi mai interesantă la nivel de municipii şi oraşe.

    Astfel, dacă avem în vedere că municipiul Satu Mare are o populaţie de 102.400 de persoane, iar aici sunt înregistraţi un număr de 68.200 de utilizatori, rezultă că cel puţin un sătmărean din doi are cont pe Facebook. De asemenea, dacă luăm în calcul cei 20.000 de cetăţeni care locuiesc în municipiul Carei, respectiv cei 10.600 de careieni cu cont pe Facebook, rezultă că un careian din doi a ales să socializeze prin intermediul acestei platforme.

    Pe locul al treilea ca număr de utilizatori raportat la totalul populaţiei se plasează oraşul Tăşnad. La o populaţie de 8.600 de persoane există un număr de 3.000 de utilizatori Facebook.

    Municipiul Satu Mare se clasează pe locul 23 la nivel naţional când vorbim de numărul utilizatorilor de Facebook. Mai exact, din cei 7,8 milioane de utilizatori Facebook la nivel naţional, un număr de 68.200 sunt din municipiul Satu Mare, ceea ce înseamnă un procent de 0.93%. La rândul său, municipiul Carei ocupă locul 81, cu 10.600 de utilizatori, ceea ce înseamnă 0.14%.

    În ceea ce priveşte numărul utilizatorilor din mediul rural, cel mai bine se clasează Sanislăul, cu 820 de utilizatori, urmat de Curtuiuşeni, cu 640 de utilizatori, Căpleni – 620 utilizatori, Turţ – 540 utilizatori, Pişcolt – 520 utilizatori, Odoreu – 480 utilizatori, respectiv Oraşu Nou – 480 utilizatori. În coada clasamentului se situează Dumbrava – cu 120 utilizatori, Gherţa Mare – 120 utilizatori, respectiv Drăguşeni – 120 utilizatori.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE