More

    Tincu şi Curileac pleacă de la FC Botoşani

    tincu

    tincu

    Doi dintre jucătorii de top ai FC Botoşani, care în sezonul trecut au fost printre protagoniştii echipei şi care prin evoluţiile lor au reuşit să pună umărul la clasarea formaţiei pe un loc de cupă europeană, Marius Curileac şi Răzvan Tincu, s-au despărţit de FC Botoşani.

    Aflaţi la final de contract, cei doi sătmăreni nu au ajuns la un numitor comun cu oficialii grupării locale şi au ales să pună punct colaborării cu FC Botoşani, urmând a-şi continua cariera la alte cluburi.

    curileac

    „Nu vreau să se înţeleagă greşit sau că noi ne-am fi bătut joc sau i-am fi luat în râs pe Curileac şi Tincu cu ofertele făcute. Au fost nişte oferte de bun simţ bazate pe anumite clauze de performanţă pe care eu am convingerea că ei le-ar fi îndeplinit. Să nu se înţeleagă că ar fi trebuit să joace finală de Europa League. Mingea a fost în terenul lor, a fost alegerea lor”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

    Marius Curileac a avut la final de sezon o scurtă vacanţă în Turcia, în vreme ce Răzvan Tincu e de câteva zile acasă la Satu Mare.

    Cu cei doi, numărul total al celor la care s-a renunţat în această vară a ajuns la 10!

    brata

    Doi pleacă, unul vine… Brata, din Oltenia în Moldova!
    Iar dacă Tincu şi Curileac au părăsit gruparea moldavă, un alt sătmărean, Ciprian Brata, a semnat vara aceasta cu FC Botoşani. Anunţul a fost făcut duminică de directorul sportiv al FC Botoşani, Anton Heleşteanu.

    „Ne-am inteles cu Ciprian Brata, care va semna cu noi un contract pentru o perioada de trei ani. Jucatorul trebuie sa ajunga la Botosani si sa semneze cu noi, urmand ca maine (n.r. – luni) sa mearga cu echipa la Iasi pentru a face vizita medicala, dupa care in cantonamentul din Austria”, a spus Anton Helesteanu. Ciprian are 24 de ani, este mijlocaş, poate evolua pe ambele benzi şi de-a lungul carierei a activat la Olimpia Satu Mare, Şimleul Silvaniei, FC Braşov, Turnu Severin, Corona Braşov şi Pandurii Târgu Jiu.

    FC Botoşani a terminat campionatul pe locul 8, dar va participa în UEFA Europa League, deoarece mai multe echipe aflate în fruntea clasamentului se află în insolvenţă.

    De anul trecut din iulie, fotbalistul făcea parte din lotul echipei Pandurii Târgu Jiu, dar a prins doar două meciuri în Liga I, iar acum îşi doreşte să joace mai mult în prima divizie. Motiv pentru care se pare că a acceptat un contract de trei ani cu echipa moldoveană. Anul trecut Ciprian Brata a fost la un pas de a reveni acasă, la Olimpia, doar că mijlocaşul a preferat să-şi ducă la bun sfârşit contractul cu gorjenii, chiar dacă s-a antrenat mai mult prin parcuri, decât să se „îngroape în liga a 2-a”.

    Pentru Brata , transferul la Botoşani ar putea însemna chiar relansarea carierei. Acesta a avut evoluţii bune la Naţionala de tineret, a început excelent la Pandurii după transferul de la Şimleu, dar apoi s-a stins inexplicabil.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE