More

    Graţian Ţimerman, locul trei pe ţară la concursul Lira de aur

    gratian

    Judeţul Satu Mare nu duce lipsă de talente, dovadă în acest sens stând trofeele cucerite de elevii sătmăreni la concursurile şi olimpiadele şcolare.

    Unul dintre aceste exemple este tânărul pianist Graţian Ţimerman, care a cucerit locul trei la Concursul de Interpretare Instrumentală „Lira de aur”, destinat elevilor din clasele III-XII, care s-a desfăşurat în data de 5 iunie la Suceava. Elev în clasa a V-a la Liceul de Arte „Aurel Popp”, clasa de pian a profesoarei Angela Kusnyer, Graţian Ţimerman a afirmat că s-a pregătit foarte bine înainte de acest concurs. „A fost un concurs destul de dificil însă nu am avut emoţii. Am fost bine pregătit de doamna profesoară. Am repetat şi câte patru ore pe zi pentru a mă prezenta bine pregătit la acest concurs. Pentru mine este o bucurie să cânt la pian, şi o fac din toată inima”, ne-a declarat Graţian Ţimerman.

    La rândul său, profesoara Angela Kusnyer a spus despre Graţian că este un elev foarte talentat, şi care ascultă sfaturile pe care i le dă. „Este o muncă foarte dificilă, dar dacă un copil este educat de mic poate ajunge pe culmile gloriei. Acest premiu reprezintă foarte mult pentru Graţian, cu atât mai mult cu cât la acest concurs au participat elevi din marile centre din Bucureşti, Cluj sau Chişinău. Ne-am pregătit câteva luni bune pentru acest concurs şi ne bucură faptul că munca noastră nu a fost în zadar”, ne-a spus profesoara Angela Kusnyer.

    La concursul „Lira de Aur” de la Suceava din acest an, Graţian Ţimerman a interpretat la pian Sonata 289 în Sol Major de Mozart şi „Poloneza” în La Bemol Major de Chopin. Felul în care Graţian a interpretat cele două piese i-a determinat pe membrii juriului, format din cei mai mari pianişti ai ţării, să-l claseze pe talentatul sătmărean pe podium.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE