More

    De patru ori mai multe căsătorii decât divorţuri

    stare1

    Căsătoriile realizate în cursul lunii mai au fost de patru ori mai multe decât divorţurile înregistrate în aceeaşi perioadă, se arată într-un raport dat publicităţii de Serviciul de Stare Civilă al municipiului Satu Mare. Demn de remarcat este şi faptul că numărul naşterilor a fost net superior celui al deceselor.

    Astfel, în perioada analizată, au fost eliberate 84 de livrete de familie, ceea ce înseamnă că tot atâtea cupluri au spus DA în faţa ofiţerului de stare civilă. În acelaşi timp, au fost emise 21 de acte de divorţ. Asta înseamnă că a fost înregistrat un divorţ la fiecare patru căsătorii.

    Demn de remarcat că, tot în cursul lunii mai, la nivelul municipiului Satu Mare au fost înregistrate 178 de naşteri şi 126 de decese. Cu alte cuvinte, populaţia municipiului Satu Mare a crescut, cel puţin în acte, cu 52 de locuitori. Raportul mai arată că, în perioada analizată, şapte sătmăreni şi-au schimbat numele, iar un copil a fost adoptat.

    Din taxe şi amenzi, Serviciul de Stare Civilă al municipiului Satu Mare a realizat venituri în cuantum de 17.000 de lei, cele mai multe provenind din taxele de căsătorie – 8.200 de lei, şi amenzi pentru cei care şi-au pierdut sau distrus certificatele de naştere – 7.100 de lei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE