More

    Faydee, Inna şi Elena Gheorghe, capete de afiş la Zilele Judeţului

    zilele-judetului

    Cea de a treia ediţie a Zilelor Judeţului, care se va desfăşura în perioada 26-28 iunie, se anunţă a fi una deosebită, la Satu Mare fiind invitate să concerteze nume grele ale muzicii naţionale şi internaţionale precum Faydee, Inna şi Elena Gheorghe.

    Totodată, va fi montată şi o scenă de folclor pe care vor urca interpreţi precum Nicolae Furdui-Iancu sau Petrică Mureşan.

    Nu vor lipsi nici obişnuitele căsuţe ale comunelor din judeţ, vor fi organizate competiţii culinare iar organizatorii au pregătit pentru sătmăreni şi alte surprize.

    Ediţie de excepţie
    Detalii despre ediţia din acest an a Zilelor Judeţului au fost oferite ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

    Astfel, preşedintele Ştef a arătat că, prin intermediul Zilelor Judeţului, sunt promovate tradiţiile, cultura, multiculturalitatea şi ospitalitatea sătmărenilor.

    “În continuare, suntem singurul judeţ din ţară care organizează un astfel de eveniment. Manifestarea este deosebit de importantă pentru că în acest fel ne putem prezenta şi promova tradiţiile, obiceiurile, cultura, ospitalitatea dar şi specificul de multiculturalitate a judeţului nostru. Avem un potenţial turistic deosebit şi de aceea am considerat că este important să le promovăm prin intermediul Zilelor Judeţului”, a spus Ştef.

    zile

    La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a afirmat că Zilele Judeţului nu reprezintă un motiv de a monta tarabe, de a mânca mici sau a bea bere.

    “Acest eveniment ne dă posibilitatea de a se întâlni toţi primarii din judeţ, ca cetăţenii să vadă tradiţiile şi obiceiurile fiecărei comune, dar şi de a urmări nişte spectacole deosebite. Vom avea parte de zile de excepţie cu interpreţi şi trupe de excepţie. Vom avea şi invitaţi politici deosebiţi. Mă adresez tuturor sătmărenilor şi îi invit să vină cu încredere la Zilele Judeţului. Va fi o ediţie foarte reuşită”, a mai spus Mircea Govor.

    Spectacole incendiare
    În continuarea întâlnirii cu presa, Adrian Ştef a făcut şi o scurtă prezentare a ceea ce va urma să se întâmple pe parcursul celor trei zile de la sfârşitul acestei luni. Sătmărenii vor avea parte de concerte incendiare susţinute de artişti precum Inna, Corina, Elena Gheorghe, Faydee, R-Go, DJ Project, Vunk, Children of Distance, Deepcentral, Trupa Maxim sau Emanuel Mirea Band. Toţi aceştia vor concerta pe scena ce va fi amplasată în Piaţa 25 Octombrie.

    Ca de fiecare dată, va fi amenajată şi o scenă de folclor lângă Casa de Modă. Aici vor concerta Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul Transilvania Baia Mare, Ansamblul Cununiţa din Satu Mare sau Petrică Mureşan. Tot aici vor mai evolua şi trupele maghiare Rendhagyo Primastalalkozo şi Bekecs Neptancegyuttes.

    Nu vor lipsi nici obişnuitele căsuţe, ce vor fi amplasate în jurul Parcului Libertăţii din Centrul Vechi. De asemenea, vor fi organizate competiţii culinare, va fi organizat concursul “Cel mai puternic sătmărean”, iar sătmărenii vor putea gusta din boul la proţap şi vor putea urmări focurile de artificii. Totodată, organizatorii mai pregătesc o serie de surprize pentru sătmăreni. Un program pe zile şi pe ore va fi dat publicităţii în zilele următoare.

    Potrivit organizatorilor, pentru ediţia din acest an a Zilelor Judeţului a fost alocată suma de 350.000 de lei pentru interpreţi, scene şi focul de artificii.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE