More

    Spitalul Judeţean are un nou manager general

    spital

    Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are, începând de ieri, un nou manager general. Conducerea Consiliului Judeţean a propus şi susţinut ca acest post să fie ocupat de fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Marcela Papici. Aceasta a fost prezentată ieri în cadrul unei conferinţe de presă de preşedintele CJ, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor. Funcţia de viceprimar rămasă vacantă va reveni UDMR-ului, iar cel mai probabil pentru acest post va fi numit consilierul local Masculic Csaba.

    Formula cea mai potrivită
    După aproximativ o lună de zile de la demisia fostului manager, Erica Venemozer, conducerea Consiliului Judeţean l-a prezentat ieri pe noul ocupant al acestui post de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Este vorba despre fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Marcela Papici. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef consideră că este cea mai bună formulă pentru a continua reforma în sistemul de sănătate din judeţ. „Sistemul de sănătate din judeţ este foarte important pentru noi, pentru Consiliul Judeţean. Tocmai de aceea am avut mai multe runde de discuţii şi în cele din urmă noi credem că am găsit formula cea mai potrivită pentru conducerea Spitalului Judeţean. Astfel că, atât eu, cât şi vicepreşedintele Mircea Govor, am decis să o susţinem pe Marcela Papici pentru a ocupa postul de manager general. Am convingerea că, împreună, vom face o echipă puternică pentru a continua tot ce am început în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului de sănătate din judeţ”, a precizat Adrian Ştef.

    La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor consideră că numirea Marcelei Papici la conducerea Spitalului Judeţean reprezintă un moment important pentru sistemul de sănătate. „După plecarea fostului manager, Erica Venemozer, Spitalul Judeţean a rămas cu un management interimar, ceea ce nu era normal. Am discutat în mai multe rânduri cu preşedintele Adrian Ştef pentru a găsi o persoană potrivită care să ocupe acest post. Am ajuns astfel de acord pentru Marcela Papici. Vom continua să schimbăm în bine sistemul de sănătate din judeţ şi avem încredere că am găsit cea mai bună formulă pentru asta. Îi doresc mult succes în noua postură, care vă asigur că nu este foarte uşoară, şi o asigur de tot sprijinul meu”, a mai spus Govor.

    Preşedintele Ştef a ţinut să mulţumească public fostului manager, Erica Venemozer, pentru activitatea sa şi pentru buna colaborare pe care a avut-o cu conducerea Consiliului Judeţean în perioada în care a ocupat această funcţie.

    Marcela Papici: „Am venit să muncesc”
    După ce a mulţumit Consiliului Judeţean pentru încrederea care i-a fost acordată, Marcela Papici a afirmat că va continua ceea ce s-a început bun la Spitalul Judeţean. „Vă asigur că voi face tot ce este omeneşte posibil pentru a continua proiectele bune începute la Spital. Cei trei ani de administraţie îmi vor folosi foarte mult în noua postură. Am acceptat această funcţie cu gândul că vreau să fac lucruri interesante. Spitalul şi conducerea lui este o muncă de echipă. Am nevoie de toţi oamenii de acolo pentru a face o echipă bună. Spitalul Judeţean are o strategie de dezvoltare, iar eu vin să duc mai departe ceea ce s-a realizat bun până acum acolo. Sper ca în cel mai scurt timp să vin în faţa sătmărenilor cu un plan realist despre obiectivele propuse. Vin cu cele mai bune gânduri şi vin să muncesc”, a mai spus Marcela Papici. Noul manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost numit pe o perioadă de trei luni, după care postul va fi scos la concurs la care se poate prezenta oricine îndeplineşte criteriile de selecţie.

    Postul de viceprimar revine UDMR-ului
    Odată cu numirea Marcelei Papici în funcţia de manager general al Spitalului Judeţean, postul de viceprimar al municipiului Satu Mare a rămas vacant. Atât Adrian Ştef cât şi vicepreşedintele Mircea Govor au afirmat că postul de viceprimar revine UDMR-ului. „În momentul când am luat decizia de a o numi în funcţia de manager general la Spital pe Marcela Papici, ne-am dat seama că este şi o decizie politică. Funcţia de viceprimar al municipiului Satu Mare va reveni colegilor de la UDMR. Urmărim astfel să realizăm un echilibru la nivelul Consiliului Local Satu Mare”, a spus Mircea Govor.

    Preşedintele Adrian Ştef a arătat că populaţia maghiară trebuie să se simtă reprezentată. „Colegii de la UDMR vor decide ei cine va ocupa acest post şi foarte probabil la prima şedinţă vom afla acest lucru. PSD şi PLR susţin această propunere. Este foarte important ca populaţia maghiară să se simtă reprezentată atât la nivelul municipiului cât şi a judeţului Satu Mare”, a mai precizat Ştef. Surse din cadrul UDMR Satu Mare susţin că încă nu s-a decis cine va ocupa funcţia de viceprimar. Cele mai mari şanse se pare că le are consilierul local Masculic Csaba.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE