More

    Joc modest, remiză norocoasă la Belfast

    romania

    Cu Gardoș lăsat în afara lotului și cu Bicfalvi și Bumba doar rezerve, Naționala României a obținut o remiză norocoasă la Belfast în fața Irlandei de Nord.

    Rezultatul nul, 0-0, menține România pe primul loc al grupei însă jocul echipei lui Anghel Iordănescu e departe de a fi unul convingător.

    Tătărușanu a fost cel mai bun jucător al României în fața unei echipe încropite din jucători ce provin în marea lor majoritate de la echipe din ligile inferioare din Anglia!

    Tata Puiu și- a arătat din nou limitele…a preferat să joace la închidere cu Pintilii și Prepeliță și l-a uitat pe bancă pe cel mai în formă ”stranier” din lot, Bicfalvi, golgheter în Ucraina.

    În ciuda jocului modest, selecționerul Iordănescu s-a arătat mulțumit și consideră că acum partida din septembrie de la Budapesta devine decisivă.

    ”Sincer să fiu, ne bucură acest punct. Poate să însemne enorm de mult în economia calificării. E adevărat, am suferit mult, dar având în vedere accidentările cu care ne-am confruntat, cred că am obținut un punct mare. Îmi pare rău că nu am reușit să ieșim din jocul de uzură al adversarilor, aș fi vrut mai mult de la jucătorii noștri. Ceea ce e de remarcat e că băieții au reușit să se lupte cu nord-irlandezii, să intre într-un joc de angajament și să nu piardă”, a declarat Iordănescu, la TVR, după meci.
    Iordănescu a subliniat că “Irlanda de Nord e o certitudine, a progresat enorm de mult” și i-a lăsat o impresie bună și în meciul de la Belfast.

    “Urmează meciul cu Ungaria, rivala noastră de-o viață. Sper să avem mai puțini jucători indisponibili și să învingem. Aștept o altă prestație la Budapesta”, a mai spus selecționerul, care a fost mulțumit de faptul cum au rezistat jucătorii din punct de vedere fizic.

    După victoria Ungariei la Helsinki, 1-0 cu Finlanda, Iordănescu e convins că soarta calificării încă se joacă între primele trei echipe din grupă, România, Irlanda de Nord și Ungaria.

    România ocupă primul loc în grupa F după şase etape din preliminariile Euro-2016

    Reprezentativa României ocupă primul loc în grupa F, cu 14 puncte, după disputarea a şase etape din preliminariile Campionatului European din 2016.

    România are patru victorii, scor 1-0 cu Grecia, 1-0 cu Finlanda, 2-0 cu Irlanda de Nord, 1-0 cu Insulele Feroe, şi două remize, scor 1-1, cu Ungaria şi 0-0 cu Irlanda de Nord. Locul doi este ocupat de Irlanda de Nord, cu 13 puncte, iar pe trei se află Ungaria, cu 11 puncte.

    Insulele Feroe este pe locul patru, cu şase puncte, iar Finlanda ocupă locul cinci, cu 4 puncte. Grecia a acumulat două puncte şi este ultima în grupă. Etapa a şaptea programează, la 4 septembrie, meciurile Grecia – Finlanda, Insulele Feroe – Irlanda de Nord şi Ungaria – România.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE