More

    Înapoi la muncă

    După ce moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost respinsă vineri de Parlament, Guvernul Ponta se poate întoarce la muncă. Chiar în ultima şedinţă a Executivului premierul Victor Ponta le spunea colegilor săi că are ferma convingere că moţiunea nu va trece şi că, de luni, toată lumea se întoarce la muncă, pentru că sunt foarte multe de făcut.

    Votul de vineri pentru moţiunea de cenzură a arătat faptul că există o coaliţie aflată la guvernare, şi că actualul Guvern este susţinut de toţi membrii partidelor aflate în această coaliţie. Mai mult decât atât, pentru respingerea moţiunii au votat şi câţiva parlamentari care nu fac parte din aceste formaţiuni politice. Întorcându-ne la muncă, ar fi fost o anomalie ca un guvern şi un prim-ministru care au făcut ca economia acestei ţări să se urnească din loc, care au făcut ca România să aibă printre cele mai bune creşteri economice din Europa, care au luat o serie de măsuri de natură socială, să plece. Asta după ce, toată lumea ştie, guvernele anterioare au adus România şi economia ţării pe buza prăpastiei.În zilele de dinaintea votului pentru moţiunea de cenzură, reprezentanţii opoziţiei din România au afirmat întruna că Victor Ponta ar trebui să demisioneze sau că trebuie demis, deoarece este urmărit penal.

    Una este să fii urmărit penal, chiar dacă se întâmplă acest lucru, pentru nişte presupuse fapte săvârşite, sau, aşa după cum afirmă mulţi, pentru nişte dosare fabricate, şi alta este să fii condamnat penal.

    Până atunci, însă, toţi românii, fie ei oameni politici sau simpli cetăţeni, ar trebui să lase actualul Guvern să-şi vadă de treabă. Să-i lase pe guvernanţi să creeze cadrul legal necesar dezvoltării ţării, să asigure un nivel de viaţă din ce în ce mai ridicat pentru populaţie. Alegerile generale de anul viitor vor arăta, prin votul românilor, dacă Ponta şi Guvernul său au făcut ce trebuia sau nu.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE