More

    Canicula a făcut ravagii în week-end

    upu

    Temperaturile extrem de ridicate, depăşind chiar 35 de grade, înregistrate la acest sfârşit de săptămână în judeţ au făcut şi victime. Circa 80 de sătmăreni au ajuns în această perioadă la Urgenţe, fiind răpuşi de caniculă.

    Sfârşitul de săptămână a fost destul de agitat pentru angajaţii Unităţii de Primire Urgenţe, aceştia fiind nevoiţi să facă faţă numărului mare de pacienţi care s-au prezentat pentru a primi îngrijiri medicale fiind răpuşi de caniculă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică la UPU s-au prezentat circa 80 de persoane suferind de lipotimii, cefalee, puseuri de tensiune, tulburări de ritm cardiac sau cu greţuri şi vărsături. “Majoritatea dintre aceştia au fost copii şi bătrâni. Din fericire, nu au fost cazuri extrem de grave, doar trei dintre pacienţi necesitând internare”, a precizat Demian.

    Tot în acest week-end, la Urgenţe s-a prezentat şi un bărbat în vârstă de 39 de ani care a fost muşcat de cap de propriul său cal. După ce i s-a acordat primul ajutor la UPU, bărbatul a fost internat la Secţia Chirurgie, în prezent viaţa sa fiind în afara oricărui pericol.

    La acest sfârşit de săptămână, la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat, în total, 488 de pacienţi. Dintre aceştia, 13 pacienţi au fost înţepaţi de căpuşe, cinci muşcaţi de câini, doi care au încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa după ce au înghiţit medicamente iar un pacient s-a intoxicat cu ciuperci. De asemenea, tot la UPU au ajuns şi opt beţivi culeşi de ambulanţieri de pe stradă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE