More

    Funcţionarii publici şi primarii, SOMAŢI să îi RESPECTE pe sătmăreni

    avere

    Prefectul Eugeniu Avram le-a cerut ieri secretarilor, funcţionarilor publici şi primarilor să îşi declare averile, iar aceste documente să fie postate pe site-urile instituţiilor pentru a asigura transparenţă.

    “Legat de declaraţiile de avere, de declaraţiile de interese. Îi rog pe funcţionarii publici şi pe primari, care sunt demnitari publici, că au obligaţia să îşi clarifice aceste aspecte, cel puţin pe site-ul instituţiei. Mai mult, trebuie să fie o persoană nominalizată care să se ocupe de site-ul instituţiei, a primăriilor. Activaţi-le pe site. Sunt aspecte foarte importante, pentru că legea ne obligă, iar acolo unde se constată nereguli se iau măsuri. Nu este de competenţa Instituţiei Prefectului, dar eu nu fac decât să vă sesizez acest lucru, pentru că am fost sesizat şi eu”, a declarat Eugeniu Avram.

    Prefectul le-a mai cerut acestora să dea dovadă de respect în relaţia cu cetăţenii, cu atât mai mult cu cât există cazuri în care oamenii acuză maniera de lucru al unor funcţionari publici sau primari.

    “Vizavi de relaţia cu cetăţenii, nu trebuie să zâmbiţi întodeauna, nici să îi luaţi în braţe. Dar vorbiţi cu cetăţenii cuviincios, reverenţios şi cu respect. Dacă puteţi să îi ajutaţi, vă rog să îi ajutaţi. Pentru că vin la dumneavoastră să le daţi un sprijin, un ajutor”, a spus Eugeniu Avram.

    Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că există unii primari sau funcţionari publici a căror atitudine lasă de dorit.

    “Mai sunt unii dintre primari care le spun oamenilor: Şi ce dacă mergi la prefect?! Vă rog să fiţi atenţi!”, a conchis Eugeniu Avram.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE