More

    Olimpia nu scapă de “Luceafărul“

    balan

    Având în vedere că ziua primului joc de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dintre FC Olimpia II şi campioana Sălajului, Luceafărul Bălan, se apropie, ne-am gândit să prezentăm pe scurt adversarii echipei lui Bolba şi Popa.

    Echipa din Bălan este o formaţie 100% privată, care are un antrenor cu nume, Marius Paşca, fost jucător la Olimpia şi antrenor 8 ani la FC Zalău, dintre care cinci în Liga a III-a.

    Interesant este că între Marius Paşca şi antrenorul sătmărean Mircea Bolba este o relaţie de prietenie. “Marius e un băiat de calitate, nu am apucat să joc cu el niciodată, nici la Olimpia, nici la Zalău, dar am colaborat foarte bine şi cred că ne-am văzut în cel puţin 100 de amicale“, a spus Bolba.

    Luceafărul Bălan a reuşit să se impună la o diferenţă de 23 de puncte, de locul doi, cu 25 de victorii din 26 posibile. Singurul scurt-circuit a fost în etapa a 20-a, când Silvania reuşea surpriza la Cehu Silvaniei (scor 2-1). Şi linia de clasament este una formidabilă, cu 136 de goluri, adică o medie de 5,16 goluri pe meci, iar diferenţa dintre numărul de goluri înscrise şi cele primite a fost de 107! Pe banca tehnică a echipei se află Marius Paşca un antrenor cunoscut cel puţin în Ardeal, având în vedere că tehnicianul în vârstă de 47 de ani a pregătit FC Zalău, timp de opt ani, cinci dintre ei fiind în Liga a III-a.

    În ceea ce priveşte lotul, trebuie spus că majoritatea fotbaliştilor sunt juniorii de la grupele de republicani, din anii trecuţi. Lângă aceştia, au fost aduşi jucători cu experienţă, care au evoluat ani buni la FC Zalău. Cap de listă este mijlocaşul Mihai Bode – fostul căpitan al “alb-albaştrilor”, mai apoi fundaşii Vlad Negrean şi Maior Istvan şi atacantul Andrei Teglaş. Chiar dacă a venit de la Gloria Bobota (Liga a IV-a), Toth Karoly (38 de ani) a fost liderul celor de la FC Zalău încă de când formaţia de la poalele Meseşului promova în Liga a III-a (anul 2008). În aceeaşi situaţie se află şi Flaviu Bărnuţiu, cel care a venit în iarnă de la Unirea Mirşid (Liga a IV-a), dar care a jucat ani buni la FC Zalău. Cu toţi aceştia, Luceafărul vrea acum să realizeze o promovare istorică în Liga a III-a.

    O chestie inedită o reprezintă faptul că şi echipa din Bălan are aceleaşi culori ca şi Olimpia, galben-albastru.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE