More

    Hainele de vară au trecut cel mai bine ieri în talcioc

    talcioc

    Piaţa de vechituri a fost ieri plină ochi de sătmăreni, care au profitat şi de vremea frumoasă. Puţini dintre aceştia erau cumpărători adevăraţi, mulţi dintre ei venind aici doar ca să mai “caşte ochii”.

    Înghesuială la hainele de vară
    Hainele de vară precum tricourile, pantalonii scurţi, pantalonii lungi şi subţiri, dar şi rochiţele şi fustele, erau cele mai căutate de cumpărători. Preţul acestora oscila între 5 lei bucata (în cazul tricourilor şi a pantalonilor scurţi) şi 10 lei (în cazul pantalonilor lungi şi a rochiţelor). Toate preţurile erau, însă, negociabile.

    În ceea ce priveşte vânzările, comercianţii nu s-au prea lăudat, dar au afirmat că a fost o zi destul de bună din acest punct de vedere. “Nu am avut cine ştie ce vânzări. Oamenii nu au bani nici măcar să-şi cumpere haine de la vechituri. Cel mai bine au trecut hainele de vară, în special tricourile şi pantalonii scurţi”, ne-a spus una dintre comerciante. “Nu a fost nici foarte bine, nici foarte rău. A fost undeva pe la mijloc. Mă aşteptam ca la atât de multă lume să fie vânzări mai mari. Dar e bine şi aşa. Tricourile şi rochiţele de vară au trecut cel mai bine”, ne-a spus un alt comerciant.

    La atâta lume, nu a lipsit nici celebrul sport al întoarcerii hainelor. Cei care doreau să cumpere ceva, învârteau frenetic hainele expuse la vânzare. “Caut ceva haine de lucru la ţară. Am doi muncitori şi pentru ei le cumpăr. Sunt haine destul de bune, aşa că o să iau mai multe. Poate mi se fac şi ceva reduceri”, ne-a spus o femeie care întorcea de zor hainele.

    Bicicletele, bine cotate în talcioc
    Destul de multă lume şi la sectorul dedicat bicicletelor. De aici se puteau cumpăra biciclete la 250-300 de lei, iar pentru pretenţioşi preţul era mai mare. “Am două biciclete aici şi de dimineaţă încerc să le vând. Până acum nu am vândut niciuna. Alţii au vândut, dar eu încă nu am aflat client pentru ele”, ne-a spus un sătmărean care vindea biciclete.

    Aici am găsit şi un cuplu care căuta o bicicletă de damă. “Căutăm o bicicletă pentru soţia mea, dar nu am găsit încă una care să ne placă. Suntem dispuşi să dăm şi 300 de lei pe ea, numai să ne placă”, ne-a spus capul familiei.

    Sătmărenii s-au mai arătat interesaţi şi de ustensilele de grădinărit. Tot în talciocul sătmărean mai puteau fi găsite diferite aparate electrocasnice vechi, dar şi cărţi sau obiecte de artizanat.

    Una peste alta, potrivit comercianţilor, a fost o zi bună ieri în Piaţa de vechituri, chiar dacă vânzările nu au mers chiar foarte bine.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE