More

    Vin MILIOANELE de lei în JUDEŢ. ZECI de drumuri intră în REABILITARE

    pndl01

    Sala Mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare a găzduit azi evenimentul de semnare a Contractelor de finanţare aferente obiectivelor de investiţii din cadrul Listei cu investiţiile aprobate pentru finanţare pe anul 2015, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

    Contractele de finanţare sunt încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Unităţile Administrativ Teritoriale

    Valoarea totală a contractelor de finanţare semnate ieri este de 17.615.963 lei.

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că instituţia pe care o reprezintă se preocupă de situaţia localităţilor din judeţ. Acesta a ţinut să sublinieze faptul că în ultimii doi ani au ajuns în judeţ, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 98 de milioane de lei.

    “Este un eveniment important pentru judeţul Satu Mare şi pentru toate localităţile. Vreau să subliniez faptul că judeţul Satu Mare şi Consiliul Judeţean se ocupă de tot ceea ce presupune viaţa de zi cu zi a judeţului Satu Mare şi a locuitorilor judeţului Satu Mare. Vreau să specific faptul că în anul 2013 au fost alocate de către Guvernul Ponta şi Ministerul Dezvoltării 18.700.000 lei, care au venit pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În anul 2014 au fost alocaţi 55 de milioane de lei, iar în 2015 vorbim despre 25 de milioane de lei. Este un lucru important pentru judeţul Satu Mare, pentru că în aceşti doi ani, din 2013 ână în 2015, au intrat în judeţul Satu Mare 98 de milioane de lei”, a spus Adrian Ştef.

    pndl02

    Mircea Govor a mai ţinut să sublinieze faptul că până în anul 2016 – la finalul actualului mandat al conducerii Consiliului Judeţean, faţa localităţilor se va schimba în mod pozitiv în urma acestor investiţii. Mai mult, fondurile au fost alocate în funcţie de nevoi şi în funcţie de hărnicia primarilor, nefiind acordate după criterii politice.

    “Până în 2016, când ne încheiem acest mandat, faţa localităţilor din judeţ va fi schimbată. Dar acest lucru depinde în mare parte şi de primari. Vă spun că suntem foarte mulţumiţi noi, Consiliul Judeţean, de toţi primarii din judeţul Satu Mare. Şi veţi vedea că nu există nicio diferenţă de culoare politică. Toţi primarii care au avut proiecte au intrat în acest program”, a mai spus Mircea Govor.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE