More

    Co-preşedinţie cu prelungiri

    Actualul sistem de co-preşedinţi aflaţi la conducerea noului PNL, rezultat din fuziunea PDL cu vechiul PNL, cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga în frunte, se va menţine până la alegerile generale din 2016. Conform informaţiilor provenite din ambele părţi ale struţo-cămilei politice, în urma unui Congres organizat în 2017, urmează să se aleagă un singur şef al partidului. Ce ne este dat, astfel, să înţelegem, în afara faptului că se prelungeşte conducerea interimară?

    Orice amânare poate aduce după sine alte amânări cu consecinţe neaşteptate. Fără a vedea partea goală a paharului, ne putem întreba dacă până la data Congresului din 2017 în noul PNL se va vorbi tot pe mai multe voci. Întrebarea este motivată de faptul că în pofida discreţiei care s-ar fi cuvenit, ne-a fost dat să aflăm că mariajul surprinzător în faţa căruia am fost puşi nu este perfect, în surdină vorbindu-se chiar de un divorţ în contextul orgoliilor nemăsurate. În sensul că fiecare tabără şi-a dorit, şi îşi doreşte, să deţină vioara întâi, iar disputa, cu siguranţă, nu s-a încheiat.

    Despre o confruntare a orgoliilor se poate vorbi apoi şi în cadrul vechiului PNL, fiind sesizabile cel puţin două tabere. Confruntarea dintre Alina Gorghiu şi Ludovic Orban nu s-a încheiat şi durează din decembrie anul trecut, când, se ştie, la alegerile pentru desemnarea succesorului lui Klaus Iohannis la şefia PNL, Alina Gorghiu, susţinută vizibil de noul preşedinte al României, a obţinut 48 de voturi, în timp ce contracandidatul Ludovic Orban doar 27. Se mai poate constata uşor că Alina Gorghiu este apropiată de lideri PNL influenţi în prezent, în timp ce Ludovic Orban de lideri cu vechime, dar şi de deputaţi liberali, al căror şef de grup le este în Cameră. Nemulţumirile dintre cele două tabere liberale au devenit vizibile, multe dintre ele manifestându-se la vedere.

    Nu este exclus ca, în spatele cortinei, PDL să-şi gândească propria strategie pe care să o aplice în cazul în care mariajul cu vechii liberali se destramă. În surdină a şi început să se vorbească despre posibile regrupări. Unele de-a dreptul şocante şi care includ politicieni total compromişi în ochii electoratului. Sperăm totuşi că în politică nu este posibil chiar orice!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE