More

    Matematica, probă dificilă la Evaluarea Naţională

    evaluare

    Ultima probă la Evaluarea Naţională, Matematica, a fost considerată de absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţ care au susţinut-o ca fiind cea mai dificilă. Cu toate acestea, elevii se aşteaptă la note bune atât la Matematică, dar şi la întreaga sesiune de examene.

    A fost extrasă varianta a şaptea de subiect. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul subiect au avut de făcut un calcul aritmetic, de calculat o fracţie, dar şi două probleme de geometrie. La al doilea subiect au avut de rezolvat câteva probleme de geometrie dar şi o funcţie, iar la subiectul trei o serie de probleme de geometrie în spaţiu.

    Dacă cu primele două puncte elevii nu au avut mari probleme, ceva bătăi de cap le-a dat subiectul al treilea. „Nu pot spune că a fost foarte dificil, dar subiectul trei a fost ceva mai greu. Sper că m-am descurcat şi îmi doresc să iau o notă mare”, ne-a spus o elevă. Tot de subiectul trei s-a plâns şi un alt elev. „Punctul trei a fost foarte dificil. Sper că am luat note bune la Limba română ca media generală la Evaluarea Naţională să fie cât de cât bună”, a spus acesta.

    Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate mâine, până la ora 16.00, şi în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iunie.

    Nu bine se termină examenele la Evaluarea Naţională, că luni încep probele scrise la Bacalaureat. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, în acest an au fost înregistraţi 3.349 de absolvenţi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, doar 2.392 s-au înscris pentru a susţine examenul maturităţii, în timp ce 957 au ales o altă opţiune. La aceştia se mai adaugă cei 275 de candidaţi din seriile anterioare, astfel că, în total, vor susţine aceste examene 2.667 de candidaţi.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE