More

    Se destramă “dream-team-ul“ lui Adrian Pricop

    volei

    Echipa care a dominat în ultimii ani competiția internă la speranțe și cadete și care a ratat anul acesta la ”masa verde” o medalie la junioare e pe cale să se destrame. Considerată de unii specialiști ca cea mai bună generație de voleibaliste din Sătmar din istorie, trupa de la CSM formată de Adrian Pricop la ADEP Satu Mare începe să-și piardă ”perlele”. Una câte una jucătoarele aleg să plece din Satu Mare dând curs ofertelor venite din alte părți.

    Alexandra Mișca, șefa de promoție din acest an de la LPS va pleca cu bursă de studii și de sport la un colegiu din SUA, iar din această lună și Natalia Preda a părăsit CSM-ul sătmărean. Aleasă cea mai bună ridicătoare la turneul final al junioarelor, Natalia Preda s-a transferat la AgroLand Timișoara. Clubul bănățean a achitat și o grilă de 10000 euro CSM-ului sătmărean. ”Ne-am dorit această jucătoare. Știu că suma pare mare pentru o jucătoare de 17 ani, dar noi considerăm că merită acești bani. Ea vine pe un contract de 4 ani și deci grila în mod normal s-ar împărți la patru, iar 2500 euro pe an e chiar o sumă decentă”, ne-a declarat Dan Jitaru antrenorul celor de la Timișoara. Natalia Preda este din generația 1998 și declarată tot cea mai bună jucătoare pe post la un turneu final la o categorie superioară de vârstă, distincția fiind obținută recent, sub Tâmpa, în finalele Diviziei Juniori, 1996/97. Preda a obținut titlul de cea mai bună coordonatoare de la turneul final de 8 echipe, în care CSM s-a clasat pe locul 4, cu unul înaintea timișorencelor, având totodată în ultimii doi ani statutul de componentă a lotului de cadete al României. Natalia Preda, o campioană națională de ”speranțe” și ”cadete” cu sătmărencele, este născută pe 19 august 1998, în Brăila, și are 1,85 metri înălţime, voleibalista fiind descoperită și promovată de Daniela Tușa Chiriță, la LPS Brăila. De acolo, Preda a ajuns în nord-vest, la CSM Satu Mare, unde, pe parcursul formării de către Adrian Pricop a reușit promovarea în elita senioarelor, în primăvara lui 2014. ”O așteptăm cu drag la Timișoara!”, mai spune profesorul Jitaru care exclude varianta ca și alte jucătoare de la CSM să mai ajungă în Banat. ”Am înțeles că Pricop se va axa cu două dintre fete pe beach-volley. Așa că rămânem cu Natalia Preda”, a completat tehnicianul celor de la AgroLand.

    Așadar, cu Vaida și Matei împinse spre beach-volei, cu Mișca în SUA și Preda transferată la Timișoara, generația ADEP se destramă, din păcate, înainte de a mai apuca să confirme ca performanță la Satu Mare și la nivel de senioare!
    Florin Mureșan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE