More

    Răzvan Burleanu, în “inspecţie” la Satu Mare

    BURLEANA

    Pentru prima dată în istorie, un preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a fost în vizită la Satu Mare. Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian au vizitat ieri (n.r. vineri) toate terenurile de fotbal din Satu Mare, întâlnindu-se şi cu edilul şef, Dorel Coica, respectiv cu Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean.

    Vizita a început dimineaţa la stadionul Olimpia, unde a avut loc şi o scurtă discuţie cu preşedintele Dan Băbuţ despre reabilitarea arenei municipale, respectiv despre noile proiecte din fotbalul sătmărean. Au mai fost prezenţi şi antrenorii echipei, iar din partea AJF-ului, vicepreşedintele Zoltan Pataki, bun prieten cu Gheorghe Chivorchian.

    Vizite de lucru pe terenurile de fotbal
    De la stadion a poposit câteva momente la mini-hotelul unde jucătorii echipei fanion au condiţii excelente. Burleanu a rămas impresionat de ceea ce a văzut şi mai apoi şi-a continuat sesiunea de vizite.

    A trecut pe la terenul Samobil, Unio şi Someşul, acolo unde se pare, în scurt timp, echipele de juniori îşi vor începe sau relua activităţile, antrenamentele şi, cine ştie, meciurile oficiale. În ceea ce priveşte stadionul Someşul, aici se pare că există un proiect de anvergură, în care Consiliul Judeţean va da o nouă faţă fostei baze sportive.

    AJF-ul nu a fost invitat
    Interesant este faptul că, la întâlnirea cu staff-ul din conducerea FRF a lipsit preşedintele AJF Satu Mare, Ştefan Szilagyi. Acesta a declarat că organizatorii nu au invitat forul care conduce fotbalul judeţean. Chiar şi neinvitat, vicepreşedintele a fost prezent însă vicepreşedintele AJF-ului sătmărean Zoltan Pataki, un foarte bun prieten cu secretarul Chivorchian, s-a dus dimineaţă la stadionul Olimpia pentru o scurtă discuţie cu oficialii de la Casa Fotbalului.

    Conferinţă la C.J.
    Concluziile vizitei de la Satu Mare au fost trase într-o conferinţă de presă susţinută în sala de protocol a Consiliului judeţean.

    Dacă preşedintele Olimpiei, Dan Băbuţ, i-a mulţumit şefului de la Casa Fotbalului pentru prezenţa la Satu Mare, Răzvan Burleanu i-a întors acestuia amabilităţile şi a declarat că a rămas plăcut impresionat de proiectul sănătos, Olimpia, pe care l-a găsit aici. “Centrul de copii şi juniori e pe mâna unor profesionişti. Sunt peste 300 de copii implicaţi şi mă bucur să văd că , la Satu Mare, fotbalul e parte a comunităţii. Aveţi jucători la loturi şi asta arată că se munceşte bine “ a început Răzvan Burleanu. După care şeful FRF a punctat că a văzut la Satu Mare nişte baze sportive care necesită clar modernizări. “ Nu e normal ca echipa de liga a 2-a să joace şi să se antreneze pe acelaşi teren. Ce se va întâmpla cu juniorii şi copiii dacă nu refaceţi şi celelalte baze din oraş?! Sper ca în cel mai scurt timp să reuşiţi să renovaţi terenurile pe care le-am văzut, Olimpia, Unio, Samobil şi Someşul. Abia apoi putem veni şi cu proiectul legat de aducerea unui centru de excelenţă la Satu Mare” a spus Burleanu.

    Ar vrea o serie în Liga 2
    Legat de noul sezon al Ligii a 2-a, preşedintele Burleanu a recunoscut că el personal şi-ar dori o singură serie .”Campionatul ar fi mai puternic , cu echipe de tradiţie şi mai atractiv. Dar asta e doar părerea mea. Totul se va decide însă pe 20 iulie când vom vedea câte echipe se vor înscrie” a spus Burleanu care pe viitor vede o ligă a 3-a cu opt serii , cu cheltuieli mai mici şi cu echipe din trei patru judeţe într-o serie.

    Naţionala merge de pe primul loc la Euro
    În privinţa echipei naţionale, Burleanu e convins că tricolorii vor merge la Euro 2016 de pe primul loc al clasamentului. “Meciul cu Ungaria de pe 4 septembrie e foarte important. Dacă nu pierdem la Budapesta, suntem siguri la Euro. De urmărit va fi şi duelul de pe 7 septembrie dintre Irlanda de Nord şi Ungaria. Suntem obligaţi să mergem la Europene şi apoi să forţăm revenirea la un Mondial după 20 de ani. Să nu uităm că din 1998 nu ne-am mai calificat la un turneu final de mondial” a declarat Burleanu.

    Florin Muresan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE