More

    Organizaţia PSD Satu Mare evoluează sănătos

    liviu

    Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD evoluează foarte sănătos din punct de vedere politic, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, eveniment la care a fost prezent şi preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor. Tot cu această ocazie, Liviu Dragnea a mai adăugat că obiectivul principal al acestei organizaţii este recâştigarea Primăriei municipiului Satu Mare de către actualul primar. Acesta a mai arătat că municipiul Satu Mare va primi, în perioada următoare, 35-40 de milioane de euro pentru dezvoltare urbană.

    Cotă de 40% pentru PSD
    În prima parte a întâlnirii cu presa, Liviu Dragnea s-a arătat mulţumit de discuţiile avute cu reprezentanţii PSD din judeţ. „Întâlnirea cu oamenii PSD din judeţul Satu Mare şi discuţiile avute cu aceştia au fost foarte bune. Le-am spus colegilor mei că Partidul Social Democrat trebuie să rămână în starea lui firească, un partid bine structurat, pentru că există dorinţă din partea adversarilor politici de a dezintegra PSD. Partidul Social Democrat este o forţă politică importantă în România, care rămâne în preferinţele românilor cu o cotă de 40%. Acest lucru se datorează faptului că de fiecare dată când acest partid a guvernat a adoptat măsuri care au făcut ca România să intre într-o creştere economică serioasă, cum a făcut şi Guvernul Ponta, lucru care începe să se simtă şi în buzunarele românilor. Reducerea TVA la 9% a făcut ca, în prezent, consumul să crească”, a mai spus Dragnea.

    La fel ca şi la întâlnirea avută la Consiliul Judeţean, Dragnea a arătat că PSD doreşte să rămână la guvernare, dar nu în orice condiţii şi şi-a exprimat convingerea că odată ce primul ministru va reveni în ţară lucrurile se vor limpezi.

    PSD Satu Mare, schimbat în bine
    În continuare, Liviu Dragnea a arătat că Organizaţia PSD Satu Mare este schimbată în bine şi că evoluează sănătos din punct de vedere politic. “Am venit de foarte multe ori aici şi am referinţă cu fiecare vizită precedentă. Şi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut azi am văzut un nivel de discuţie foarte ridicat. S-au discutat acţiuni legate de administraţia locală, de cea centrală, de acte normative care ar trebui îmbunătăţite pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună sau pentru a simplifica anumite proceduri cum ar fi atestatele de producători. Am văzut cum colegii din Satu Mare discută despre cum să îmbunătăţească activismul politic, comunicarea cu oamenii, ceea ce pentru mine este foarte important. Nu este o organizaţie dezbinată, ci una care evoluează bine şi sănătos. Este mult schimbată faţă de 2012 când am avut prima discuţie strategică despre ce trebuie să facem în Organizaţia PSD Satu Mare. Sunt plăcut impresionat de cum evoluează organizaţia”, a mai spus Dragnea.

    Recâştigarea Primăriei Satu Mare, obiectiv major
    De asemenea, Liviu Dragnea a arătat că obiectivul major al PSD este recâştigarea Primăriei municipiului Satu Mare de către actualul primar. “Este un om pe care-l apreciez foarte mult, care ştie să facă administraţie şi gândeste bine pentru acest municipiu. Împreună cu domnul primar, în perioada când am fost la minister, am ajutat la realizarea strategiei de dezvoltare a oraşului, care va fi baza pentru cele 35-40 de milioane de euro pe care municipiul Satu Mare le va primi din fonduri europene. Cred că va fi unul dintre primele reşedinţe de judeţ care va accesa aceşti bani pentru că reprezentanţii Primăriei Satu Mare au înţeles încă de anul trecut ce trebuie să facă şi au lucrat în linişte să realizeze această strategie, inclusiv planul de mobilitate urbană. Chiar şi deschiderea finanţării pentru al treilea pod la Satu Mare este parte din acest plan şi convingerea mea este că acest pod va fi realizat din fonduri europene. Obiectivul de a avea un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean este la fel de important pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimi ani în judeţul şi municipiul Satu Mare arată că oamenii PSD-ului în aceste funcţii chiar şi-au făcut treaba”, a încheiat Liviu Dragnea.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE