More

    Sărbătoarea fotbalului la Zilele Județului!

    fotbal

    Așa cum era și firesc , sportul sătmărean a fost și el în sărbătoare la Zilele Județului. Competiții de minifotbal, șah, demonstrații sportive, tir cu airsoft sau TRX , toate au atras privirile sătmărenilor într-o zi de sâmbătă extrem de… activă. Totul a început dimineața la ora 9 cu turneul de minifotbal de pe strada 1 Decembrie 1918. Toate cluburile care se ocupă de copii și juniori în județ și care au echipe la categoriile 8 și 9 ani și-au dat întâlnire la o competiție care a readus oarecum fotbalul la…origini. Ca-n perioada copilăriei de acum 20-30 ani. Când era suficient să ai o minge, o bucată de cretă sau cărămidă pentru a trasa terenul și imaginație pentru a face două porți.

    Pe asfalt, direct pe stradă, copiii au încins miuțe de care-și vor aduce cu siguranță aminte peste ani și ani…LPS Satu Mare, Juniorul , Olimpia, Someșul, Kinder Carei, Victoria Carei, Il Calcio Satu Mare, Il Calcio Negrești, Primavera Satu Mare sau Someșul Satu Mare au ținut să participe la a doua ediție a Cupei Județului Satu Mare. Emoții mari la copii și mai ales la părinți, lacrimi pentru învinșii din finale și bucurie fără margini la fiecare gol marcat…pe toate le-am văzut și trăit la acest inedit turneu. Cu zâmbetul pe buze i-am văzut pe margini urmărindu-i pe pitici pe foștii fotbaliști de glorie de la Olimpia…Mircea Bolba, Florin Fabian, Tibi Csik, Paul Mihai, Andrei Estinca, Zoltan Pataki, Dorin Țuțuraș, Gheorghe Lohan , Jozsef Csenteri sau Dacian Nastai și-au amintit că pe vremuri fotbalul nu se juca doar pe gazon sau sintetic ci totul începea pe asfalt , între blocuri sau în curtea școlii .Lucruri pe care din păcate copiii de azi nu le mai trăiesc…

    Am văzut niște copii extrem de talentați. La grupa 2006, ca și anul trecut, Kinder Carei a câștigat trofeul după o finală cu Olimpia Satu Mare. Primavera a terminat pe trei iar Someșul pe patru.

    La grupa 2007, Juniorul și Primavera au oferit o finală frumoasă câștigată de piticii lui Mandi Attila cu 2-0 .Iar Primavera lui Dorin Țuțuraș a ratat o lovitură de pedeapsă și a terminat competiția cu lacrimi pe obraz.. Il Calcio a învins LPS Satu Mare în finala mică, 2-1. ”O competiție extrem de reușită. Ne-am simțit minunat” a spus la final antrenorul celor de la Kinder, Jozsef Csenteri, în vreme ce Dacian Nastai unul dintre organizatori a amintit că pentru copii importantă a fost mișcarea. ” Toate echipele au primit premii egale .Doar cupele au făcut puțin diferența…E o sărbătoare a fotbalului și cred că de astfel de competiții demonstrative avem nevoie. Cât mai des”, a punctat antrenorul zonal de la FRF.

    Păcat doar că cei de la Olimpia 2007 n-au mai rămas până la final.Să joace meciul de clasament și copiii să se bucure de premii alături de ceilalți participanți… Poate la anul!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE