More

    Se zvoneşte prin ziare…

    l Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat cu 273 de voturi “pentru”, 10 voturi “împotrivă” şi 8 “abţineri” Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii electorale Permanente. Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea a fost trimisă la preşedintele Klaus Iohannis spre promulgare.

    l Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, este acuzată că a coordonat o lucrare ştiinţifică intitulată “Medierea – oxigen pentru o societate modernă”. Lucrarea conţine numeroase fragmente plagiate, dar şi 20 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt. Cu câteva ore înainte de publicarea dovezilor, Alina Gorghiu, căreia i s-a cerut un punct de vedere, a susţinut că este victima unui complot politic, încercând să se apere în scandalul care încă nu începuse.

    l Parisul a fost şocat de o serie de documente Wiki-Leaks, care dezvăluie că ultimii trei preşedinţi ai Franţei şi mai mulţi dintre colaboratorii lor au fost spionaţi de serviciul secret american NSA. Perioada în care Palatul Elysee a fost supravegheat este cel puţin între 2006, în perioada ultimului mandat al lui Jacques Chirac, şi luna mai 2012, după instalarea lui Francois Hollande, trecând prin preşedinţia lui Nicholas Sarkozy. Dezvăluirile despre spionarea preşedinţilor Franţei vin după cele privind ascultarea telefonului Angelei Merkel de către NSA şi spionarea unor guverne şi companii de către serviciul american în colaborare cu cel german.

    l Judeţul Arad va exporta apă potabilă Ungariei, iar în acest sens va fi construită o conductă de 33 de kilometri între Arad şi Bekes. Investiţia de zece milioane de euro va fi susţinută de partea ungară. Lucrările efective vor începe în prima parte a lunii iulie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE