More

    Olimpiu Ciobai, încântat de proiectul Ripensia

    ciobai

    Invitatul principal al emisiunii Săptămâna sportivă de luni seara de la Nord Vest TV a fost fundașul celor de la Ripensia Timișoara, Olimpiu Ciobai.

    Sătmăreanul crescut la LPS și Someșul , component al generației 1990 în care i-a avut colegi printre alții pe Heil Valter și Florin Mureșan, a povestit cum a ajuns să evolueze la Ripensia Timișoara și care e diferența dintre campionatele județene din Timiș și Satu Mare.

    ”Am luat Cupa României, faza județeană și acum ne gândim la primul tur ce va avea loc la mijlocul lunii iulie. Sincer, mă bucur că am ales Ripensia, un club foarte bine organizat și care sunt convins că ar face față și în liga a 3-a” a spus Ciobai care a și marcat un gol în finala cupei iar acum două sezoane era declarat omul meciului după succesul Ripensiei în 16-imi în fața celor de la U Cluj Napoca.

    ”Am făcut un meci foarte bun și surpriza a fost și mai mare deoarece veneam din liga a 5-a . Nici în faza următoare, cu Pandurii, nu ne-am făcut de râs” a mai povestit Ciobai care a recunoscut că nivelul Ligii a 4-a din Timiș e neașteptat de bun. ” Avem salarii și prime , ne antrenăm zilnic . Iar acest lucru din câte știu eu se întâmplă cam la primele cinci șase echipe din ligă. Bazele sportive sunt bine puse la punct. Pentru mine e o șansă că pot și juca fotbal și în paralel îmi continui studiile. Sunt în anul 3 la Politehnică” a povestit Olimpiu Ciobai care ee convins că fotbalul va rămâne acum doar un hobby iar studiile sunt pe primul plan. ” Nu cred că la vârsta mea mai pot spera la un contract în prima divizie. Am avut ghinion când s-a stricat treaba la Satu Mare și apoi am tot plecat pe la echipe de liga a 2-a cu probleme financiare. Asta a fost…Acum îmbin cartea cu fotbalul”, a amintit Olimpiu Ciobai care a avut și o surpriză pentru antrenorul care l-a crescut. Ciobai i-a adus prof. Dacian Nastai un tricou cu Ripensia, cel cu care fostul jucător de la LPS a câștigat Cupa României în județul Timiș în acest an.

    Ciobai a evoluat la Dinamo, Călărași, FC Baia Mare (unde l-a avut antrenor pe Florin Fabian), Reșița, Cisnădie și Făget. Iar de 2 ani e la Ripensia, convins de bunul său prieten Briciu.

    ”Mă bucur că am ajuns la Ripensia. Un club bine structurat ce se conduce pe modelul Benfica sau Barcelona. Sunt suporteri care plătesc cotizații, președintele e ales prin vot o dată la patru ani . Imagine foarte bună cu un site bine pus la punct ” a mai explicat Ciobai care are un mic regret. Acela că echipa lui a pierdut promovarea în liga a 3-a în fața rivalilor de la Poli. ” Acum că echipa suporterilor lui Poli e în liga a 3-a poate vom avea șansa noastră” a mai punctat Ciobai care în încheiere le-a urat mult succes la Olimpia foștilor săi colegi, Heil și Mureșan.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE