More

    Trei antrenamente pe zi la Timişoara

    lupte

    În această perioadă luptătorii de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud se află în pregătiri la Timişoara, alături de colegi din Rădăuţi, Botoşani, Bacău şi Timişoara.

    Sportivii sătmăreni efectuează în Banat câte trei antrenamente pe zi, în vederea participării la Campionatele Naţionale de cadeţi, care vor avea loc în perioada 10-12 iulie.

    În total, 44 de luptători de la cluburile mai sus menţionate sunt supervizaţi de fostul campion mondial, european şi olimpic Ştefan Rusu.

    Având în vedere problemele de sănătate cu care se confruntă antrenorul Tudor Barbul, sportivii sătmăreni sunt supervizaţi de Claudiu Blaga şi Norocel Barbur, urmând ca acesta să se alăture echipei vineri.

    Acest stagiu de pregătire este organizat, iar cheltuielile sunt suportate de mărinimosul Damian Răileanu, moldoveanul care deţine clubul Heracle, respectiv un lanţ de farmacii şi fabrici de produse farmaceutice şi care doreşte să încropească un lot valoros, de tinere speranţe, pentru viitor. Tocmai de aceea a cooptat şi o mulţime de luptători de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud, cărora le achită burse, în funcţie de performanţele sportive dar şi cele la învăţătură.

    La Naţionalele de cadeţi, de la CS-Cetate Heracle vor concura Sabinel Lobonţ, Cătălin Dângă, Marius Bulgăr, Marian Zaha, Andrei Buzilă şi Peter Peck. “Sperăm să obţinem cel puţin trei medalii la această competiţie, dintre care cel puţin un titlu naţional. Din păcate Lenard Berei nu va putea concura din cauza accidentării. Are ciupitură de menisc, ar fi o minune să îl avem la Mondiale şi Europene“, a declarat antrenorul Tudor Barbul.

    Europene şi Mondiale fără Berei?
    Campionatele Europene şi Mondiale vor avea loc în perioada 4-5, respectiv 23-25 august, acolo unde toate şansele sătmărenilor se află în mâinile lui Lenard Berei, care face eforturi pentru a fi apt de competiţie. Acesta a făcut o examinare amănunţită, un RMN, iar zilele următoare va merge la Tg. Mureş pentru noi rezultate.

    “Suntem amândoi acasă, ne lingem rănile să spun aşa. Amândoi suntem cu probleme de sănătate, cu picioarele stăm mai rău, sperăm să ne revenim cât mai repede şi să reintrăm în sală şi pe saltea“, a spus Tudor Barbul.

    Referitor la primele şase luni ale luptelor sătmărene, Tudor Barbul a precizat că performanţele realizate sunt notabile.

    “A fost un început bun pentru noi, am avut campion naţional de juniori, Lenard Berei (120 kg) şi două medalii de bronz prin Mădălin Bulgăr (60 kg) şi Cristian Szabo (84 kg). Plus o mulţime de rezultate foarte bune la turneele internaţionale“, a completat Barbul.

    Referitor la competiţiile viitoare, luptătorii sătmăreni vor mai concura în toamnă la Campionatele Naţionale de copii 1, 2 şi 3.

    Iar la finalul acestei săptămâni, Mădălin Bulgăr va concura pentru echipa de la Heracle la Slatina, în cadrul etapei de Campionat Naţional de seniori.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE