More

    Zilele Careiene nu vor fi organizate nici în acest an

    zile-carei

    Careiul trebuie să dea un exemplu pentru restul localităţilor, a declarat primarul Eugen Kovacs referitor la întrebarea legată de organizarea Zilelor Oraşului, ridicată în şedinţa ordinară de ieri. Potrivit edilului şef, nu trebuie permise bâlciul, numeroasele distrugeri şi probleme provocate de comercianţi, în schimb trebuiesc organizate manifestări culturale, opinie împărtăşită de toţi consilierii locali. Astfel, Zilele Careiene nu vor fi organizate nici în acest an, la fel cum s-a întâmplat şi în 2014.

    AugustFest, în perioada 2-9 august
    În cadrul şedinţei, toate proiectele cuprinse pe ordinea de zi fie au fost aprobate în unanimitate, fie au fost respinse tot în unanimitate. Proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare menajeră în Viile Careiului a fost aprobat, erorile de proiectare urmând a fi remediate. Consilierii au luat în discuţie Centrul social amenajat în fosta cazarmă, mai precis despre faptul că administraţia locală va avea tot mai multe cheltuieli de ordin social în condiţiile în care numărul oamenilor săraci este tot mai mare. De asemenea, consilierii au aprobat în unanimitate proiectul de hotătâre privind organizarea AugustFest. Organizatorii vor încerca să mobilizeze cât mai mulţi careieni la şirul de manifestări tematice care vor avea loc în perioada 2-9 august.

    consiliu-carei

    Normă de hrană în funcţie de rezultate
    Poliţiştii comunitari din Carei vor beneficia de normă de hrană, au mai decis consilierii. Primarul Eugen Kovacs nu a fost de acord ca nivelul normei de hrană să fie aprobat la nivelul maxim prevăzut de lege, propunând suma de 12 lei pe zi lucrătoare. Potrivit primarului Kovacs, poliţiştii comunitari ar trebui să-şi eficientizeze munca şi  să-şi facă datoria în mod mai vizibil. De asemenea, ar trebui să crească sentimentul de siguranţă al careienilor. Pe măsură ce acestea vor fi realizate, pot să crească şi drepturile băneşti, a arătat primarul Kovacs. Opoziţia a avut un alt punct de vedere, propunând ca aceste drepturi băneşti să fie acordate imediat. Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost aprobat în varianta propusă de primarul Eugen Kovacs.

    Bogdan Tulbure

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE