More

    Deputatul Gabor Kereskenyi, declarat incompatibil de ANI

    Deputatul-Gabor-Kereskenyi

    Agenţia Naţională de Integritate a anunțat miercuri că a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul deputatului UDMR de Satu Mare, Gabor Kereskenyi.

    Potrivit ANI, Gabor Kereskenyi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a fost viceprimar al municipiului Satu Mare, fiind în acelaşi timp şi reprezentantul municipalităţii în Transurban. ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 noiembrie 2008 – 22 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de reprezentant al Municipiului Satu Mare în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. TRANSURBAN S.A. Satu Mare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003~, se arată într-un comunicat remis presei de Agenția Națională de Integritate.

    Gabor Kereskenyi a declarat pentru voceatransilvaniei.ro că va ataca în instanță decizia ANI. ”Aș dori să punctez patru aspecte: 1. Nu este normal într-un stat de drept sa aflu despre decizia ANI prin intermediul mass-mediei. 2. Jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit foarte clar prin hotărâri definitive și irevocabile atât în cazul Iohannis cât și în cazul mai multor primari din județul Satu Mare ce inseamnă starea de incompatibilitate, edilii câștigând aceste procese cu Agenția. Nu cred că există diferență intre un caz din județul Sibiu sau un caz din județul Satu Mare, pentru că toți trebuie să fim egali în fața legii. 3. Sunt ferm convins totodată că nu întâmplător a ieșit acest raport cu 10 zile după anunțarea unei posibile candidaturi la Primăria Municipiului Satu Mare. 4. Este firesc că vom ataca raportul în instanță, cu convingerea fermă că vom câștiga”, a afirmat Gabor Kereskenyi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE