More

    Avem creştere economică! Opoziţia vrea să o frâneze?!

    Creştem economic. Ni se spune din ce în ce mai des. Mai înregistrăm şi creştere economică sănătoasă, nu din aia de care nimeni nu are chef să discute. Ar trebui să fie bine, să ne simţim mai relaxaţi, să mai dispară din încrâncenarea vieţii de zi cu zi, să se mai reducă stresul. Sau, şi mai bine, să vedem creşterea economică cu care tot suntem informaţi reflectându-se în viaţa de zi cu zi. Aşa ar sta lucrurile într-o ţară normală numai că, având în vedere că trăim în România, realizările de orice soi trebuie privite prin prisma eternului paradox românesc, în care Opoziţia încearcă să distrugă totul prin destabilizarea echilibrului politic.

    Ce-i drept, la cât de jos a fost trântită economia de foştii guvernanţi în speranţa unei relansări spectaculoase (că nu poţi relansa ceva ce se află în aer; trebuie adus pe pământ şi totul o să fie bine) nici nu e greu ca, din când în când, să înregistrezi şi creştere economică.

    Mai degrabă pentru că s-a atins în fosta guvernare portocalie punctul critic sub care cu greu se mai poate coborî decât datorită unor politici economice coerente şi eficiente. Şi procentual stăm bine, într-o vreme aveam cea mai spectaculoasă creştere economică din întreaga Uniune Europeană.

    Aceasta este o realitate clară şi de bun augur. Doar că unii, pentru a ajunge la putere, vor călca în picioare economia doar pentru a-şi ocupa fotoliile de demnitate publică. Nu învaţă nimeni nimic din greşelile înaintaşilor portocalii. Scuze! Sunt tot portocalii, doar că sunt vopsiţi în galben!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE