More

    Patronii primesc bani dacă angajează elevi sau studenţi

    somaj

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare le aminteşte tuturor angajatorilor din judeţ că primesc un stimulent financiar de 250 de lei lunar pentru fiecare elev sau student angajat pe perioada vacanţei de vară. Suma reprezintă jumătate din indicatorul social de referinţă în vigoare, care este de 500 de lei.

    Facilităţi pentru angajatori
    Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenţi beneficiază de un stimulent financiar lunar de 250 lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, stabilit potrivit legii. Sprijinul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii încadraţi. “Angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi şi studenţi, beneficiază de un stimulent financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare (500 lei). Acesta se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii în cauză, pe perioada vacanţei”, se arată într-un comunicat de presă remis de către AJOFM Satu Mare.

    Contract cu durată determinată
    Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 zile lucrătoare într-un an calendaristic. “Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. În vederea acordării stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o convenţie”, se mai arată în sursa citată.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE