More

    Satu Mare a devenit un oraş cu adevărat european

    butka

    Festivalul Muzicii de Stradă le-a propus sătmărenilor un altfel de eveniment, unul care a lăsat la o parte mirosul de mici și a tranformat practic zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ. Cinci scene au fost amenajate în diferite locații, iar pentru fiecare decorul a fost altul, menit să îi facă pe trecători să vrea să ia o pauză de la cotidian. Ca un fel de cafenele, fiecare cu o tematică diferită, scenele au păstrat legătura cu străzile aglomerate, dar în același timp au reușit să creeze o altă atmosferă, departe de cea a concertelor convenționale. Dacă într-un loc, iubitorii de muzică au fost invitați să ocupe un loc pe șezlongurile amenajate din paleți, în Parcul Central muzica jazz a mers mână în mână cu decorul romantic.

    Zeci de formații și interpreți din țară și din străinătate au venit la Satu Mare pentru a încânta auditoriul. Iar organizatorii au avut grijă ca fiecare stil și gen muzical să fie bine reprezentat. Nu doar cei mari s-au putut delecta la Festivalul Muzicii de Stradă. Copiii au avut parte de un program dedicat special lor. Festivalul de Muzică a avut și un alt scop pe lângă distracția oferită sătmărenilor. Organizatorii au dorit ca prin acest eveniment să se promoveze și turismul la noi în județ. Iar mediatizarea a fost una pe măsură, mai ales în partea de social media. La fel ca și anul trecut, artiștii cei mai populari au câștigat premii în funcție de voturile primite.
    Principalul organizator, Gergo Butka, a declarat că festivalul a adus la Satu Mare 30 de muzicieni şi trupe din Ungaria, Germania, Slovacia şi mai multe oraşe din România, care au susţinut 101 concerte pe cinci scene amplasate în centrele vechi şi nou ale municipiului reşedinţă de judeţ. Trupele au concurat pentru marele premiu al festivalului, în valoare de 2.000 euro. „Cu prilejul festivalului, am promovat nu doar talentul, ci şi oraşul Satu Mare. Înainte de eveniment, în cafenelele şi barurile din mai multe centre universitare au fost lipite afişe cu informaţii despre organizarea festivalului şi despre cum se poate ajunge la Satu Mare. Vineri şi sâmbătă, concertele au avut loc între orele 18:00 – 23:45, iar duminică între orele 16:00 – 23:45. A fost muzică live 100%”, a declarat Butka Gergo.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE