More

    Campionatul de buggy şi truggy, o reuşită!

    bug1

    Timp de trei zile, minicircuitul amenajat în parcarea unui supermarket din oraş a fost gazda, în premieră, a Campionatului Naţional de Automodelism la secţiunile buggy şi truggy, atât la seniori cât şi la juniori. Organizator principal a fost Clubul Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare împreună cu federaţia de specialitate.

    Aproximativ 30 de “piloţi“ iscusiţi în a mânui maşinuţele şi telecomenzile au oferit spectacol pe un circuit off-road pregătit aşa cum se cuvine. Iar după trei zile de concursuri, s-a tras linie şi s-au întocmit clasamentele.
    Clubul sătmărean i-a avut ca reprezentanţi, la seniori pe Attila Miklovics, care este şi preşedintele Nitro-Mania, Tinu Tuns şi Marius Cosma.

    Iar la juniori, au urcat pe podium Norbert Balogh şi Gabriel Petrişor. Festivitatea de premiere a fost oficiată de vicepreşedintele clubului, Cosmin Miclăuş, alături de subprefectul Tamas Altfatter.

    bug

    Premiile au constat în cupe, medalii, diplome, dulciuri şi bineînţeles şampanie, pentru cei mici, fără alcool.
    La final, Cosmin Miclăuş s-a arătat mulţumit de reuşită şi a promis că va organiza şi o cupă a presei pentru a vedea dacă reprezentanţii mass-media se pot întrece cu maşinile special pregătite. “Este pentru prima dată în istorie când avem un astfel de concurs de anvergură la Satu Mare. Am avut aproximativ 30 de participanţi care s-au întrecut timp de trei zile la Campionatul de Automodelism la secţiunile buggy şi trugyy, clasa 1/8, motoare termice. Sperăm ca şi la anul federaţia să ne dea spre organizare o astfel de etapă şi să punem umărul la o nouă reuşită. O să invit la un sfârşit de săptămână şi presa, să se întreacă cu astfel de maşini, dar cu motoare electrice nu termice“, a spus vicepreşedintele Clubul Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare, Cosmin Miclăuş.

    Attila Miklovics preşedintele clubului, ne declarat că se mândreşte cu faptul că la Satu Mare se află singura pistă permanentă de acest gen din ţară.

    Aşadar, un sport nou, care prinde la Satu Mare, atât printre cei mici cât şi printre cei mari. Cui nu i-a plăcut să se joace în copilărie cu maşinuţele?

    Merită felicitări toţi organizatorii, care au îndeurat zgomotele motoarelor, căldura mare şi oboseala pentru o reuşită de nota 10.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE