More

    Interviu exclusiv cu Mircea Govor la Săptămâna Sportivă

    govor

    Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a acordat un interviu în exclusivitate emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

    Acesta a ținut să explice încă din start motivele care l-au determinat să intervină la finalul ultimei ședințe de consiliu județean când a amintit răspicat că susține proiectul Olimpia dar se opune vehement achiziționării din bani publici a bazei sportive Someșul și că nu e de acord cu închirierea unui spațiu de locuit pentru jucători cu 10000 lei pe lună. Mircea Govor a vorbit despre situația actuală a sportului sătmărean și despre soluțiile de viitor în care și la Satu Mare să avem performanțe pe plan sportiv.

    Despre situația bazei sportive Someșul
    ”Eu de 10 ani, din 2005, nu am mai fost la niciun meci al Olimpiei. Sincer nu mă mai interesează subiectul fotbal. M-a deranjat însă foarte tare faptul că mi s-a folosit numele în ultima perioadă legat de subiectul stadionului Someșul. Încă o dată, repet, sunt total împotriva achiziționării acelei baze sportive din bani publici. Pot actualii conducători de la Olimpia să ia un credit bancar, s-o cumpere cu bani privați, dar sub nicio formă cu bani de la bugetul județului. Legat de acea clădire luată în chirie, mi se pare total inoportun să dai 10000 lei pe lună pentru ce? Pentru cazarea jucătorilor? Noi când am pornit proiectul cu Arpi (n.r. Csehi Arpad, fostul președinte al Consiliului Județean) am gândit o echipă formată din sătmăreni.”

    Despre organigrama clubului
    ”Nu e nevoie de atâția președinți retribuiți. Pe vremea mea la Olimpia eram trei oameni. Eu , Catrinel Raț și Aurel Buzaș. Și acum cred că sunt suficienți un președinte, un organizator de competiții și încă o persoană care să se ocupe de organizarea activitatății de juniori. Restul dacă ai nevoie îi plătești ca și colaboratori, cu ora!”

    ”Ce s-a întâmplat cu echipa a 2-a, o rușine!”
    ”Sincer vă spun cu echipa a 2-a ne-am făcut de râs. Venim noi să ne lăudăm cu o echipă ținută pe banii județului că am câștigat campionatul județean după ce-am bătut amatorii care vin la fotbal de plăcere. Și apoi te bate Luceafărul Bălan. Eu unul nici n-am auzit până acum de ei! Am înțeles că cei din Bălan joacă de plăcere și fiecare are alt loc de muncă. Asemenea practici, sincer, nu le mai admit. Oamenii ăștia au luat-o razna și dacă nu se pun la punct vor avea o problemă .”

    Banii de la echipa a 2-a să meargă la echipele din județ
    ”Voi propune ca banii cheltuiți la echipa a 2-a a Olimpiei să-i dăm echipelor din județ. Vom vedea cum se va întâmpla, prin AJF sau altfel. Ar fi cam 100000 euro care ar ajuta mult toate echipele din județ.Am un mare respect pentru acești tineri care la sfârșit de săptămână merg să joace fotbal pentru comuna lor. Iar Olimpia 2 dacă vrea în liga a 4-a atunci să joace cu juniori și fără drept de promovare. M-a durut sufletul ce s-a făcut anul acesta cu Luceafărul Decebal. Era corect ca ei să câștige campionatul. Tot respectul meu pentru Cosmin Iuhas și cei din Decebal. ”

    ”Dacă echipa nu joacă la Satu Mare, voi propune oprirea finanțării!”
    ”Vreau să avem o discuție cât mai repede cu conducerea, comitetul director și cu reprezentanții consiliului local și al celui județean. Trebuie făcută o strategie clară. Și aici mă refer strict la cheltuieli și obiective. Legat de stadion nu pot spune multe că nu e al Consiliului județean, dar dacă oficialii Olimpiei nu găsesc alte soluții decât mutarea echipei în alt oraș atunci voi propune sistarea finanțării. Nu finanțăm Olimpia pentru băimăreni sau orădeni. Finanțarea o facem pentru sătmăreni. Nici măcar pentru președinții de la club, jucători sau antrenori. Lumea trebuie să înțeleagă că Olimpia e a sătmărenilor. Dar am impresia că oamenii cum ajung în conducerea Olimpiei au impresia că Olimpia e a lor. Total greșit!”

    ”Am visat mereu la un singur club care să facă performanță!”
    ”Dacă Primăria și Consiliul județean ar fi de acord să colaboreze și în Satu Mare s-ar putea face rezultate mari. Eu de mult am vrut un club în județ cu fotbal, baschet, handbal, volei, lupte, scrimă , judo dar în care să fie finanțată performanța. Să ne batem la medalii la titlu național, să facem o reclamă bună Sătmarului. Și vă spun eu că bani sunt. Dar așa sunt bani aruncați pe geam. Și la CSM ai atâtea secții fără rezultate, repet bani risipiți!”

    ”S-a terminat cu calificarea la locul de muncă pe bani… publici!”
    ”Nu vreau să judec actuala conducere a Olimpiei, să nu se înțeleagă greșit, dar la ora actuală în Satu Mare oameni care pot ajuta cu adevărat fotbalul și care se pricep la fenomen sunt Catrinel Raț, Ștefan Szilagyi de la AJF și… și mă opresc aici. Restul sunt băieți buni dar …Ceva clar ne lipsește iar calificarea la locul de muncă pe bani publici e periculoasă. Sunt alături de Olimpia, le doresc succes tuturor dar nu cu orice risc sau sacrificii. Nu vreau să vorbesc de antrenori, nu mă bag. Mi-au fost aproape toți, jucători sau Bolba, antrenor. Toți sunt băieți buni , dar numai rezultatele contează”.

    ”Acum noi eram CFR Cluj…”
    ”Nu vreau să se facă o comparație cu perioada în care eu am finanțat fotbalul sătmărean din banii mei. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Doar atât pot să spun că dacă în urmă cu 10 ani aveam susținerea pe care o are Olimpia acum noi eram în locul CFR-ului. Și acum eram în liga 1. ”

    Despre vizita lui Răzvan Burleanu
    ”Am apreciat faptul că a venit la Satu Mare. E primul președinte al FRF care vine la noi.În rest despre calitățile lui și priceperea în fotbal nu comentez.Sătmarul din păcate nu-l poate ajuta, nici măcar cu arbitrii (râde). Nu are pârghii. El e acolo datorită AJF-urilor și echipelor mici și să nu uite asta. Doar că pentru el prioritare vor fi mereu Naționala și selecționatele de juniori. Și dacă ar face un centru de excelență la Satu Mare mult pe noi nu ne-ar ajuta. Câți jucători sătmăreni ar avea loc, sincer? Unu sau doi. Restul n-ar juca nici acolo dar nici la Olimpia. Eu i-am propus să clarifice situația transferurilor . O echipă mică să aibă 50% când dă un jucător la un club mare și dacă-l vând mai departe să n-o poată face fără acordul primei echipe. Așa i-ar ajuta și pe cei mici…altfel ele nu beneficiază de mai nimic. A ezitat la propunerea mea…”
    Interviul poate fi urmărit pe www.nordvest-tv.ro la emisiunea Săptămâna sportivă – 06.07.2015.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE