More

    N-am fost de acord cu Ordonanţa cu salariile demnitarilor

    ponta

    Premierul Victor Ponta scrie, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens.

    ”Ordonanţa cu salariile demnitarilor – eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii”, scrie Ponta pe Facebook.

    Joi seară, premierul Victor Ponta a avut o intervenţie telefonică la B1 TV, unde a anunţat că el nu a fost de acord cu această creştere şi că ştia însă că măsura este agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis.

    Ponta a intervenit în emisiune după ce, în aceeaşi emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat că nu preşedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor. Mihalache a fost întrebat dacă este adevărat ceea ce susţin “surse din PSD”, şi anume că Iohannis i-a cerut lui Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor, acesta răspunzând că nu este adevărat, că nu Iohannis i-a cerut lui Oprea un astfel de act normativ, ci că preşedintele doar a arătat public că este normal ca demnitarii să beneficieze de o remuneraţie corespunzătoare importanţei lor în stat.

    La scurt timp după aceste afirmaţii, Ponta a intervenit telefonic şi a afirmat că s-a săturat “de jocuri de doi bani pentru imagine”, că el nu a fost de acord cu majorarea indemnizaţiilor şi că Guvernul va amâna creşterea dacă şeful Cancelariei prezidenţiale se delimitează de acest demers.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE