More

    ARME deţinute ILEGAL. Vezi câţi SĂTMĂRENI se află în această SITUAŢIE

    arma3

    Doi sătmăreni s-au ales cu câte un dosar penal din cauza faptului că nu s-au prezentat în termenul legal pentru efectuarea vizei permisului de armă al cărei valabilitate a expirat.

    Lucrătorii Serviciului Arme, explozivi si substanțe periculoase s-au sesizat din oficiu sâmbătă despre faptul că M. Vasile, de 48 ani, cu domiciliul în comuna Certeze, deținător legal de armă și muniții letale, nu s-a prezentat în termenul legal pentru efectuarea vizei permisului de armă al cărei valabilitate a expirat la data de 20 septembrie 2013. Acesta deține o armă de vânătoare cu țevi lise, calibrul 12/1, înscrisă în permisul de arma tip B, eliberat de Poliția Satu Mare la data de 20 septembrie 2008.

    arma1

    În aceeaşi zi, lucrătorii Serviciului Arme, explozivi si substanțe periculoase l-au identificat pe B. Vasile, de 64 ani, domiciliat în oraşul Ardud, posesor al permisului de arma tip B, eliberat de IPJ Satu Mare, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă, acesta expirând la data de 2 aprilie 2008. Susnumitul deține arma de vânătoare cu ţevi lise, calibrul 12/2.

    arma2

    În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracțiunii de nedepunere a armei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă. Totodată s-a procedat la ridicarea armelor de vânătoare în vederea expertizării şi luarea măsurilor legale se ce impun.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE