More

    Beata Vaida şi Adriana Matei, vicecampioane la senioare

    beach

    Timp de trei zile nisipul de la Timişoara a găzduit o competiţie de anvergură, Campionatele Naţionale de beach-volei seniori. Zeci de echipe s-au întrecut pentru titlul naţional, printre care şi două de la CSM Satu Mare, antrenor Adrian Pricop.

    După evoluţiile bune de la Balcaniadă, cuplul Beata Vaida/Adriana Matei a reuşit o nouă clasare de excepţie. Deşi se află la o vârstă destul de fragedă, fetele au cucerit medalia de argint la acest campionat.
    Nu a fost uşor, au întâlnit echipe cu jucătoare din topul voleiului românesc. Iată că Adrian Pricop a reuşit într-un timp foarte scurt să obţină rezultate la voleiul de plajă cu fete care au jucat sezonul trecut în Divizia A 1. Pentru a cuceri medalia de argint a fost nevoie ca Vaida şi Matei să joace cinci partide dificile.
    Nu s-au oprit decât în finală, acolo unde au fost învinse cu 2-0 la seturi de Sorina Buz/Adriana Melniciuc de la CSU Reşiţa, prima fiind campioană naţională pentru al treilea an consecutiv.
    În semifinale am asistat la un duel sătmărean, Beata Vaida/Adriana Matei contra echipei formate din Alexandra Mişca şi Angelica Podină. Prima echipă a învins cu 2-1 şi a mers în ultimul act. Din păcate cea de-a doua echipă de la CSM a fost învinsă în finala mică de o echipă din Timişoara.
    Aclamat de unii, apreciat de alţii, antrenorul Adrian Pricop are câteva performanţe notabile în volei, iar mai nou, cu acest sport interesant, frumos, beach-voleiul. Merită felicitări, atât antrenorul, cât şi fetele, care după doar trei luni de pregătire pe nisip au reuşit să câştige un argint şi să se bată cu jucătoare consacrate.
    “Avem un program încărcat la beach-volei. Peste nouă zile ne întoarcem la Timişoara pentru Balcaniada U 20, apoi tot la Timişoara va avea loc C.N. de junioare. Vom continua cu Balcaniada U 22 din Macedonia, cu Balcaniada de senioare din Grecia, Campionatul European U 22 din Portugalia, iar spre final vom merge în Georgia şi Azerbaidjan, în cadrul Circuitului European de seniori. Iar pe timp de iarnă fetele vor juca în liga de seniori din Turcia şi Grecia, până în aprilie, timp de patru luni. Cu astfel de turnee importante eu spun că putem creşte şi mai mult şi să ducem acest sport la un alt nivel şi la Satu Mare. Cu costuri relativ mici poţi obţine performanţe notabile. Şi să nu uităm că acesta este sport olimpic încă din 1992“, a spus Pricop.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE