More

    Prima mutare la Memorialul Iuliu Szabo

    sah

    Într-un cadru festiv, duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a dat startul ediţiei a doua a Memorialului Iuliu Szabo la şah. Competiţia, împărţită în trei turnee a fost organizată ca la carte de foşti colegi şi prieteni ai şahistului, respectiv oficialităţile locale şi judeţene.


    La deschidere a fost prezent primarul Dorel Coica, directorul DJST Virgil Dragoş, directorul turneului Wilhelm Muller, soţia fostului şahist, respectiv arbitrii şi coorganizatorii Ciprian Muntean şi Claudiu Govor.
    La turneul principal participă 64 de sportivi din Germania, Austria, România, Ungaria, Ucraina şi Serbia, dar şi foşti prieteni şi colegi ai lui Iuliu Szabo. Cu un turneu de şah rapid 960, pe 14 iulie de la ora 9.30 şi cu unul dedicat juniorilor pe 17 şi 18 iulie, evenimentul îşi va desemna sâmbătă câştigătorii.
    Sistemul turneului este de nouă runde în sistem elveţian. Directorul turneului este Wilhelm Muller, arbitru şef – Munteanu Ciprian, arbitri – Radu Chirilă (arbitru internaţional), Claudiu Govor şi Zoltan Pall.
    Fondul total de premiere este de 20.500 de lei, iar pentru premii speciale au fost alocaţi 7.500 de lei.
    Sala în care are loc competiţia a fost aranjată ca la carte, gata de a fi gazda unui eveniment şahist ce nu a mai avut loc de mulţi ani în oraşul nostru.
    D. Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE