More

    LPS, cu trei medaliaţi la Iaşi

    sah-lps

    În perioada 10-12 iulie, la Iaşi a avut loc Campionatul Naţional de şah dedicat LPS-urilor şi CSS-urilor. Competiţia a avut la start 24 de sportivi, la feminin şi masculin U 18, printre care şi cinci de la LPS Satu Mare, pregătiţi de profesorul Cătălin Ardelean.

    Astfel, la fete, Andra Cîmpean a devenit campioană naţională, iar Lorela Ardelean s-a clasat a treia. Aici au participat şahiste din Cluj, Odorheiu Secuiesc, Tg. Mureş şi Satu Mare. La băieţi, Tamas Lazin a prins locul trei, Dan Dicu (14 ani) a terminat pe patru, la egalitate de puncte cu locurile 2-4, iar Alin Angheluş (13 ani) s-a clasat al cincilea.
    Astfel LPS a cucerit jumătate dintre medaliile puse în joc, în condiţiile în care campionii Alex Geiger şi Jakab Kincso au lipsit. Pentru şahiştii pregătiţi de Cătălin Ardelean şi cei de la CS Unio urmează Campionatul Naţional de juniori pe echipe, tot la Iaşi (21-29 iulie), iar la toamnă, Campionatele Mondiale de juniori, din Grecia – Porto Carras, unde vor reprezenta România Alex Geiger, Koncso Jakab şi antrenorul Cătălin Ardelean.
    Daniel C.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE