More

    Mani Gyenes, gata de start

    gyenes

    În perioada 14-18 iulie, 1200 rideri din 37 de ţări, de pe şase continente, vor concura la Sibiu în aventura supremă din hard enduro. Red Bull Romaniacs va debuta cu Prologul din centrul Sibiului.

    Showul urban este programat pe 14 iulie când, încă de dimineaţă, fanii vor avea parte de acţiune. La ora 09:00 se va da startul în prima sesiune de calificări, iar cea mai spectaculoasă parte va debuta la ora 17:00, când se va concura în finale.

    Ca şi în fiecare an, au fost create o serie de obstacole inedite, care le vor da de furcă riderilor şi le va permite spectatorilor să vadă peste ce dificultăţi vor avea de trecut concurenţii în cele patru zile de off-road.
    Iar sătmăreanul Emanuel Gyenes se va număra printre participanţi, fiind singurul rider care a participat la toate ediţiile RBR. Concentrat pe rally-raid, Mani Gyenes, care s-ar fi putut înscrie la clasa Gold, a preferat un traseu în care riscul de accidentare să nu fie atât de mare şi va concura la clasa Silver.
    “Red Bull Romaniacs este o competiţie gândită pentru diferite nivele de pregătire ale riderilor din enduro extrem şi toate cele patru trasee sunt concepute astfel încât fiecare să îşi depăşească propriile limite. Mă voi da cu un KTM de 300 cm cubi, dar din păcate nu voi putea încheia această ediţie. Pentru că sâmbătă e etapa a cincea a campionatului Ungariei de enduro-cross şi trebuie să particip acolo“, a spus Mani Gyenes.
    Nu vor lipsi Graham Jarvis (Marea Britanie), supranumit Regele Carpaţilor după ce a câştigat raliul de patru ori, dar nici Jonny Walker (Marea Britanie), Wade Young (Africa de Sud), Alfredo Gomez (Spania), Andreas Lettenbichler (Germania), Paul Bolton (Marea Britanie) şi Chris Birch (Australia).
    În total traseul măsoară 600 de km care include drumuri vechi gândite de romani, capcane ascunse, buşteni, poteci înguste folosite de ciobani, treceri prin râuri repezi cu multă piatră, urcări şi coborâri extrem de abrupte etc.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE