More

    CONDIŢII de nivel european în Cartierul Solidarităţii. Mai multe străzi REABILITATE

    solidaritatii

    Locuitorii din Cartierul Solidarităţii se pot declara mulţumiţi, după ce Primăria Satu Mare a reuşit să reabiliteze şi să modernizeze un număr de 11 străzi. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. În total, a fost modernizată o suprafaţă de 15.810 metri pătraţi de carosabil, pe o lungime de 2.205 metri. A mai fost modernizată os uprafaţă de 6.881 metri pătraţi de trotuar, pe o lungime de 4.090 metri. S-au mai realizat reţele de apă şi canale tehnice pentru cabluri de joasă tensiune pe o lungime de 2.015 metri. De asemenea, s-a mai realizat o reţea de canalizare pe o lungime de 3.527 metri.

    Obiectivul general îl constituie creşterea calităţii vieţii în zona Cartierului Solidarităţii, crearea de noi locuri de muncă prin reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, cu impact asupra dezvoltării de ansamblu al municipiului Satu Mare. Obiectivul specific al proiectului a vizat reabilitarea şi modernizarea a 11 străzi, printre care Albatros, Berzei, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescăruşilor, Sălciilor şi Izvorului. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.817.887 lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de 9.121.605 lei. Valoarea totală a lucrărilor executate a fost de 6.933.872 lei.

    Viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a precizat că prin aceste proiecte s-a avut în vedere modernizarea infrastructurii rutiere, iar ca efect îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din zonă dar şi decongestionarea traficului rutier.

    “Acest proiect aduce o îmbunătăţire a calităţii urbei şi, în primul rând, a zonei din acea parte a oraşului. Aduce o deconfestionare a traficului şi o îmbunătăţire a infrastructurii. Odată cu asfaltarea celor 11 străzi au fost reabilitate sistemele de canalizare şi apă, fiind asfaltate şi trotuarele. Sperăm să se finalizeze în timp util şi celelalte proiecte”, a spus Radu Roca.

    City-managerul Dan Băbuţ a amintit că mai sunt încă 11 străzi care se află în proces de reabilitare, urmând ca aceste lucrări să fie finalizate în curând.

    “Mai există alte două proiecte în Planul de dezvoltare urbană a municipiului Satu Mare, care vizează reabilitarea de străzi. Este vorba despre un proiect în care se are în vedere reabilitarea a cinci străzi, respectiv I.L. Caragiale, Crivăţului, Orientului, Plevnei şi Văii. Al doilea proiect se are în vedere reabilitarea a şase străzi, printre care Axente Sever, Lăzarului, Teilor, Barbu Lăutaru, Emil Racoviţă, Panait Istrati. Aceste proiecte se află încă în derulare şi sperăm să se finalizaze cât mai repede”, a declarat Dan Băbuţ.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE