More

    Peste 75 de MILIOANE de lei pentru SĂTMĂRENII indemnizaţi. Bani ACHITAŢI în primul SEMESTRU

    ajpis2

    Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Satu Mare a achitat, doar în primul semestru al acestui an, plăţi în cuantum total de peste 75,7 milioane de lei.

    Potrivit prezentării făcute de șef serviciu AJPIS Satu Mare, Ildiko Emese Tivadar, în cadrul şedinţei de azi a Colegiului Prefectural, în acest an au fost achitate cu circa 9 milioane de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează creşterii valorice a anumitor alocaţii şi indemnizaţii.

    colpref

    Conform reprezentantului AJPIS, în primul semestru al acestui an au fost achitate peste 53,4 milioane de lei doar pentru alocaţii, ajutoare şi indemnizaţii, cu peste 5 milioane de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Diferenţa este explicată de Ildiko Emese Tivadar de majorarea alocaţiilor, şi a anumitor indemnizaţii şi ajutoare, produse la finele anului trecut.

    Totodată, către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au mai fost achitate, sub formă de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap, buget personal complementar, indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, peste 22,17 milioane de lei, cu 4,17 milioane de lei mai mult faţă de anul trecut, când au fost achitate sume în cuantum de 17,99 milioane de lei. Tot în primul semestru, AJPIS a mai achitat aproape 184.000 de lei sub formă de susţinere financiară a ONG-urilor.

    ajpis

    În total, prin intermediul instituţiei, în prima jumătate a acestui an au fost achitate 75,76 milioane de lei, cu peste 9 milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului 2014, când sumele totale achitate s-au cifrat la 66,71 milioane de lei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE