More

    Traficanţi săltaţi de procurorii DIICOT şi “mascaţi”

    droguri012

    O grupare de traficanţi de droguri cu ramificaţii puternice în judeţul Satu Mare, ai cărei membri plasau droguri de mare risc în unele cluburi din judeţ, a fost destructurată ieri de către lucrătorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în cadrul unei acţiuni desfăşurate în mai multe judeţe.

    Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureş au efectuat 14 percheziţii domiciliare în cinci judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic internaţional de cocaină şi ecstasy. “Poliţiştii Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- B.T. Maramureş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare. La activităţi au participat poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Oradea, Satu Mare, Suceava şi Vaslui, poliţişti şi jandarmi din Maramureş, precum şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Cluj. Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale de trafic internaţional de droguri de mare risc, precum cocaină, comprimate MDMA şi ecstasy. Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi introdus droguri în ţară şi le-ar fi distribuit, fie direct, fie prin intermediari.

    De asemenea, membrii grupării şi-ar fi creat legături bine structurate în mai multe ţări din comunitatea europeană, precum şi în state din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor grupări transfrontaliere de trafic internaţional de droguri periculoase. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis. Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

    Surse apropiate anchetei susţin că membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi distribuit droguri în cluburile din Satu Mare. Potrivit aceloraşi surse, drogurile ar fi fost vândute în doze de câte cinci grame, la un preţ de 120 de euro pentru fiecare gram, încasând nu mai puţin de 600 de euro pe fiecare doză. Unul dintre suspecţi, respectiv Răzvan P., a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE