More

    Se zvoneşte prin ziare…

    l Datele de identificare ale pasagerilor care urmează să aterizeze pe teritoriul româniei vor fi preluate de o unitate specială, din subordinea Poliţiei de Frontieră. Scopul este acela de a preveni ameninţările teroriste, a anunţat MAI. Astfel, a fost înfiinţată Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii (UNIP), care va prelua datele transmise de către transportatori.
    l În premieră naţională, la Clinica II Chirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, pacienţii cu tumori maligne în zona abdominală şi pelviană sunt operaţi cu ajutorul unui robot. Acesta este unic în ţară, iar în Europa nu mai există decât unul singur care ajunge la performanţele lui. Aparatul a costat 1,5 milioane de euro şi a fost achiziţionat în cazul unui proiect derulat cu fonduri europene. Cu ajutorul robotului se vor opera mai ales cancerele de prostată şi rectale.
    l Pentru ca votul prin corespondenţă să poată fi utilizat la alegerile parlamentare de anul viitor, Parlamentul trebuie să adopte proiectul în primele două luni din sesiunea parlamentară următoare. Legislaţia electorală nu poate fi modificată mai devreme cu un an de la alegeri.

    l “Problema legată de Crimeea a fost închisă de populaţia din zonă şi de deciziile luate de Rusia în baza voinţei clar exprimate a poporului din Crimeea. Referendumul organizat a servit ca bază pentru revenirea Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse”. Declaraţia aparţine ministrului rus de externe Serghei Lavrov.
    l Armata americană prevede desfiinţarea a 40.000 de posturi în următorii doi ani, adică până la sfârşitul lui 2017, din cauza constrângerilor bugetare. Această măsură prevede, de asemenea, concedierea a 17.000 de angajaţi civili. Astfel, numărul angajaţilor în cadrul armatei americane va ajunge la 450.000, cel mai mic de la intrarea Statelor Unite în cel de al Doilea Război Mondial.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE